Hírek

2013.11.25. 16:34

Nem éri veszteség a becsapott vállakozókat

Veszprém - Nem éri veszteség azokat a vállalkozókat, akik előleget fizettek egy nem engedélyezett pénztárgépre.

Szijártó János

Erről Sárvári Csaba, a belgazdaságért felelős államtitkár szakmai és kommunikációs kabinetjének tagja, a Magyar vállalkozok és munkaadók Veszprém megyei szervezetének elnöke tájékoztatta lapunkat. Amint megtudtuk, országosan mintegy 80 ezer vállalkozó fizetett be pénztárgépenként 31500 forint előleget a Samsung NR 270 típusra. A forgalmazó kft. azonban engedélyt nem kért, így nem is kapott. Ezzel becsapta azokat a vállalkozókat akik erre a típusra fizettek előleget. Sárvári Csaba hozzátette, természetesen az előleg vissza jár mindenkinek, illetve más típusú Samsung gépre átkérhetik a befizetett összeget. A NAV a becsapott vállalkozókat nem ellenőrzi, sőt segíti a mielőbbi kártalanítást azoknál, akik a hatóság honlapján keresztül rendelik meg az engedélyes pénztárgépet.

- Szatmáry Kristóf államtitkár gyors és hathatós intézkedést ígért, hogy egy vállalkozót se érjen kár, illetve büntetés - tette hozzá az MVMP megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!