Hírek

2015.11.10. 16:47

Ötéves kislány egy szexuális rémtörténetben?

Veszprém – Ötesztendős kislányt molesztált szexuálisan egy 31 éves férfi a gyanú szerint egy Veszprém megyei településen. A férfi ezt tagadta, egy tanú megrendülten beszélt arról, miket mesélt neki a kislány. Az ügyet kedden kezdte tárgyalni Szakács Katalin tanácsvezető bíró a Veszprémi Törvényszéken.

Kovács Erika

Tett vallomást a bíróság előtt P. Z., de végig tagadta az ellene felhozott vádakat, és, mint állította, nem bűnös. Elmondta, ma eladóként dolgozik és együtt neveli új élettársával 11 hónapos közös kislányukat. A tárgyaláson kiderült továbbá, külföldön élő húga ötéves kislányának gyámja volt 2012–2013-ban, tette elkövetésekor. Húgának van másik gyermeke, egy kisfiú is, de egyik gyermekről sem gondoskodtak a szülők. A kisfiú ezért a dédnagymamájához került, a vádlott pedig együtt nevelte a kislányt akkori élettársával, de a férfinek nem tetszett, hogy a nő bántalmazza a gyermeket. Ezért úgy döntött, a kislánnyal ő is odaköltözik a dédnagymamához, ahol rajtuk kívül még unokatestvére, nagybátyja is gyakran tartózkodott és többször ott aludt a férfi egyik volt kollégája is. A férfi elmondása szerint volt kollégája kedvelte a gyerekeket, csokit is vitt nekik. Elhangzott, a családban gyakoriak voltak a veszekedések, a vádlott szívesen járt kocsmába, ahol hetente háromszor-négyszer alkalmanként megivott 10–15 sört felesekkel. Egy idő után egy barátjával albérletbe költözött, ahol néhány hónap alatt nagyon sok nővel volt dolga. A vád szerint P. Z. 2012 és 2013 október 3-a között, amikor egyedül maradt az akkor ötéves kislánnyal, többször szexuálisan közeledett hozzá.

Szakács Katalin tanácsvezető bíró a Veszprémi Törvényszéken tárgyalta az ügyet
Fotó: Kovács Erika

Egy tanú, akit megviselt az eset, a tárgyaláson elmondta, megsajnálta a gyerekeket, ezért hívta át őket az ő családjához, de ekkor még nem tudott a borzalmakról. Főleg a kislány maradt náluk gyakran. Egy alkalommal remegve hozták el az óvodából, megölelte őket és azt mondta nekik, nagyon fél a zombiktól. Furcsállták, hogy kicsi létére szégyenlős és mindig a hasa elé tette a kezét fürdéskor. A kislány részletesen elmondta a tanúnak, mi mindent művelt vele P. Z., amikor ketten maradtak a házban, és ezt le is rajzolta neki a kislány.

A bíróság meghallgatta a vádlott 84 éves nagymamáját, aki ma is neveli a gyerekeket, de nem akart terhelő vallomást tenni unokájára, és rendes emberek ismerte a férfi volt kollégáját, akivel elmondása szerint a gyerekek soha nem aludtak egy ágyban. A vádlott erre azt mondta, a kisfiú aludt vele.

P.Z.- t a főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja, és fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványozott. A férfi 2013 október 16-ától 2013. október 17-éig őrizetben volt, 2013. október 18-ától lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Szakértői vélemények szerint a vádlott szexuálisan nem aberrált.

A tárgyalást újabb tanúk és szakértő meghallgatásával folytatja a bíróság. A vádlott semmilyen kérdésünkre nem kívánt válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!