Hírek

2017.03.15. 17:25

Az ünnep előtt idén is megkoszorúzták a Petőfi-emléktáblát Veszprémben

Veszprém - Petőfi Sándor veszprémi tartózkodására emlékeztek a napokban az egykori Korona Szállónál.

Marton Attila

Évek óta hagyomány, hogy felidézik a költő látogatását és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit a nemzeti ünnep napjaiban. Idén a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Tagozata, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és az önkormányzat képviselői emlékeztek Csikász Imre Petőfi-emléktáblájánál.

Némedi Lajos alpolgármester beszédében hangsúlyozta, a magyarok a forradalommal példát mutattak szabadságszeretetből és összefogásból Európa, valamint a világ nemzeteinek.

Bándi László, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnöke is koszorút helyezett el a költő veszprémi emléktáblájánál Fotó: Pesthy Márton

- Elődeink 169 éve megcselekedték a nemzet egyik legszebb, legtisztább és legdicsőségesebb történelmi tettét. Március 15-e dicsőséges múltunk örökös őrlángja, amelyre méltán lehet büszke minden magyar, bárhol is éljen a világban - fogalmazott.

Hozzátette, Petőfi Sándor március 5-én és 6-án járt Veszprémben, és elhozta a változások előszelét a város akkori lakóinak. A rendezvényen közreműködött Varga Dominika, a Padányi katolikus iskola tanulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!