Hírek

2010.01.11. 12:35

Rákay Philiptől milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok

Budapest - Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.

MTI

A napilap szerint a műsorvezető cégében résztulajdonos egy volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek a saját cége is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak.

A lap a birtokában lévő szerződésekre hivatkozva azt állította, hogy a két cég - amelyek egy helyre vannak bejegyezve - 2008-ban ugyanakkora összegért, több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér Megyei Önkormányzatnak, és idénre is van szerződésük.

A két cég közösen dolgozik Salgótarján fideszes polgármesterének is.

Hány önkormányzattal szerződött Rákay Philip cége?

Az MSZP tudni akarja, hány megyei és helyi önkormányzat áll szerződéses viszonyban Rákay Philipnek, a HírTv műsorvezetőjének tanácsadó cégével és mennyibe kerül ez a magyar adófizetőknek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte: tudni szeretnék, milyen feladatokat lát el ez a cég, és mennyibe kerül ez a magyar adófizetőknek.

A szocialista politikus sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy a Contact Média Tanácsadó Kft. sok százezer forintos havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat például a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!