Hírek

2016.10.07. 11:06

Rangsor: a Lovassy a legjobb vidéki gimnázium

A Lovassy László Gimnázium művészetbarát iskola, emelte ki Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Balla Emőke

Az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa, aki 2011-ben Buzsáki Györggyel és Somogyi Péterrel együtt átvehette az „Agy-díjat" (The Brain Prize), annak a középiskolának volt diákja, mely a HVG most megjelenő országos rangsorában a kilencedik helyet érte el.

Tanáraik minden tárgyat a legmagasabb szakmai színvonalon tanítottak, emellett ösztönözték a diákokat, hogy a tanulás mellett mást is csináljanak, zenéljenek, sportoljanak, mondta az agykutató. A művészet fejleszti a kreativitást, ő énekkarba járt, zenélt, amit tanárai lelkesen támogattak, a koncerteken, ahol fellépett, osztályfőnöke és tanárai rendszeresen meghallgatták őt. Az, hogy biológus lett, köszönhető kiváló tanárának, Huller Gyuláné Rózsika néninek, aki a biológia minden területét lelkesen magyarázta. Sok tanárt említhetne még, kémia tanárát, Tölgyes Józsefnét külön kiemelte.

Freund Tamás közölte: a gimnáziumban ma is magas szintű a biológia oktatás, a diákok országos versenyeken, a biológia OKTV-n mindig élen végeznek, Szalainé Tóth Tünde biológia munkaközösség vezetőnek is köszönhetően. Az agykutató szívből gratulál egykori iskolája mai eredményéhez.Schultz Zoltán, a Lovassy László Gimnázium igazgatója elmondta: az iskola évek óta ott van az élbolyban, az első tíz gimnázium között, ez diákok és tanárok részéről egyaránt stabil teljesítményt mutat. Teljesítik, amit a szülők elvárnak tőlük, méltán lehetnek büszkék az eredményekre.

A Lovassy gimnázium vidéki iskolaként harmadik éve az első helyen végez. A HVG 2017-es középiskolai rangsorát a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium és a Toldy Ferenc Gimnázium vezeti a HVG 2017-es középiskolai rangsorát. Az összesített rangsor első helyén ismét a fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium áll, a lista második helyén a szintén budapesti Eötvös József Gimnázium, a harmadik helyen a Toldy Ferenc Gimnázium végzett.

A tíz legjobb középiskola között a veszprémi Lovassy László Gimnázium a kilencedik, de az első vidéki intézmény. A rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!