Hírek

2013.09.09. 14:17

Tévéjegyzet - Vaktöltényekkel tüzelő ''nagyágyú''

Először az a benyomás alakult ki bennem, hogy a Story4 tévécsatorna vadonatúj, esti Hír24 című híradója Bárdos András vezetésével 24 percen keresztül csupa lerágott csontot szopogat.

Kellei György

Ráharapnak más híradók maradékára, és azt görgetik tovább. Az újra ringbe szálló, nagyágyú Bárdossal ugyanazokat a témákat látjuk, amik a levegőben vannak. Csakhogy ezeket másképp tálalják fel. Felmelegítik őket, de nem siklanak el felettük, mélyebb és szélesebb információk bemutatására törekednek.

Bogozgatnak, a részletekre is kíváncsiak, és ha kell, improvizálnak riportereik. Néha vágatlannak tűnik a leadott anyag, de ez a „természetesség” nem zavaró.Eléggé kockázatos persze az esti híradók közé beszorítva hírműsort csinálni és konferálni; ha lagymatag és csak az ismétlésekre támaszkodik, a nézők hamar elpártolnak. A Hír24 követhető iramú, nem sprinteket tesz, de pörgős és érdekfeszítő próbál lenni.

Az ötletes feldolgozások ellenére (hajléktalanok, diákalbérletek) azonban még nem igazán az. Ha egészben nézem a 24 percet, kissé szegényes. Nem az időjárást közlő mutatós hölgyeket hiányolom, de ha például a sportra is jutna legalább egy perc, máris színesedne a tartalom. Bárdos csőre töltve ül a stúdióban, amelynek háttérdíszlete olyan, mintha Nemo kapitány tengeralattjárójának, a Nautilusnak az ablakából néznénk a csodálatos óceánt. A végtelen és félelmetes Kozmoszt is odaképzelhetjük, ám a „nagyágyúban” egyelőre vaktöltény van, érezhető a lőporfüst, de a megrendítő durranás elmarad.

Bárdosnak a hosszú kihagyás után kissé még szokatlan ez a szerepkör, főleg akkor tapasztalható ez, amikor a meghívott vendéggel beszélget. Kérdései lényegre törők, de kapkodósak. A pártatlannak látszó Hír24 az érés, a sarjadás szakaszában tart, kis idő kell még, hogy kiforrott és feszes legyen. S ha lemond azokról a bulvársemmiségekről, amik frissen elemző riportjaik befogadásáról vonják el a figyelmünket, a vaktöltény automatikusan éles lőszerre cserélődik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!