Hírek

2017.08.09. 16:30

Nem forgattam ki a vagyonából! - Erzsébet szerint 22 év együttélés után a volt párja valótlanságokat állít róla és lejáratja

Nagyesztergár - Nagyon szomorúnak tartom, hogy 22 év együttélés után olyan valótlanságokat állít rólam, illetve velem kapcsolatban a volt párom, amelyek egyáltalán nem megalapozottak, nem így történtek, és ezzel lejárat engem mindenki előtt.

Kovács Erika

- Teljesen le vagyok döbbenve azon, amit állít rólam a volt élettársam, szögezi le Erzsébet. Felidézi, még 1992-ben ismerkedtek meg, egészen 1994-ig az asszony ingatlanában laktak Nagyesztergáron, ahol Erzsébet lánya és annak családja is velük élt.

- A volt párom kérte azt, hogy odaköltözhessen hozzám, mert albérletben lakott, ráadásul azt is engedélyeztem neki, hogy a vállalkozásához szükséges feltételeket előteremtse. Emiatt a szép, rendezett udvaromat is feláldoztam a vállalkozásáért, fogalmaz az asszony.

Aztán 1994-ben elkezdtek építkezni amiatt, hogy a férfi vállalkozása még kedvezőbb helyen legyen, és közben az asszony saját házát is eladta, ebből a pénzből is az építkezésre költöttek. Erzsébet elmondja azt is, az építkezés alatt ő biztosította a megélhetést, fizette a rezsit, illetve minden egyebet. Mindazonáltal a vállalkozásában is sokat segített volt párjának.

A nő az autóját is eladta, és közösen vették meg az újat. Az élelmiszer vásárlásokat is mindig az asszony intézte és fizette. A volt párja vállalkozását idényszerűen végezte, ezért a téli hónapokra nem mindig volt elegendő a pénze, amit keresett, és ekkor is az asszony segítette ki.

Erzsébet nagyon sajnálja, hogy a sok valótlan állítás mellett kettejük ügye a nyilvánosság elé került

- Kezdetben szépen éltünk, megteremtettünk mindent, nyaralni jártunk, barátokkal horgásztunk. Aztán ahogy volt párom kisvállalkozása körül problémák adódtak, megkezdődtek a gondok, én pedig hiába kértem, hogy menjen el egy céghez dolgozni, állítja Erzsébet. Hozzáfűzi, 2003-ra anyagi nehézségeik adódtak, ezért a takarékszövetkezettől hitelt vettek fel azzal a céllal, hogy volt párja a vállalkozását finanszírozza, ráadásul neki volt adótartozása, és nem nekem, ahogy állította, és a pénz erre is kellett.

- A kölcsön felvételét nem én kértem, ahogy ő ezt mondta, hanem neki volt szüksége a pénzre! - szögezi le Erzsébet, aki kezességet vállalt a hitelnél.

Az asszony kiemeli, a törlesztést a férfi számlájáról emelték le, de ő erről tudott. Aztán a pár 2006-ban újabb hitelt vett fel, négy millió forintot, de ezt már közösen igényelték. Amiatt vettek fel újabb hitelt, hogy a korábbiból fennmaradt részt kifizessék, ráadásul ez kedvezőbb kamatozású volt a korábbinál. 2006-ban építették be a tetőteret, de nem 2,3 millióból, hanem körülbelül öt millió forintból.

- Határozottan visszautasítom a feltételezést is, hogy földönfutóvá tenném, vagy kisemmizném a volt élettársamat, ez nem igaz, hangsúlyozza Erzsébet. Elmondja, a férfi kisunokája nevelésében, ellátásában is szívesen, nagy szeretettel és rendszeresen részt vett. - Imádtuk egymást, fogalmaz az asszony.

Aztán 2010-re a pár anyagi helyzete kritikussá vált, ezért négy nyáron át Erzsébet külföldön dolgozott, a pénzt pedig a téli megélhetésünkre, rezsire, illetve lakásra költötték. 2011 környékén közösen megállapodtak abban, hogy a ház fele az asszony nevére kerül, hiszen rengeteg pénzt, költséget fektetett bele.

- Az nem igaz, hogy a felső szint feléről lett volna szó, közli az asszony. 2013-ra már teljesen megromlott a kapcsolatuk, és a ház eladása mellett döntöttek, 18 milliót kértek érte.

A kérdésre, miért nem fogadta el a vevő által letétbe ígért nyolc milliót, közölte: ezt nem tartotta korrektnek, mert a 2006-ban közösen felvett négy millió forint hitelt az asszony fizette vissza 2016-ban kölcsönkért pénzből, mert ennyi maradt még fenn a svájci hitel jelentősen megnőtt törlesztőrészlete miatt.

- Tíz millió forintot kértem, mert így a négy milliót vissza tudtam volna adni, azoknak, akik nekem ezt a pénzt adták. Így maradt volna 6-6 millió forint mindkettőnknek. Közben volt párom közölte, 6,5 millióért tudna venni házat, mire én ezt a pénzt felajánlottam neki. Megdöbbenve tudtam meg az újságból, hogy ezt az összeget nem fogadja el, véli Erzsébet.

Az asszony nagyon sajnálja, hogy a sok valótlan állítás mellett kettejük ügye a nyilvánosság elé került, és rendkívül rossz fényben tünteti fel őt volt párja. Az pedig nem igaz, hogy valaki földönfutó lesz 6,5 millió forinttal, az asszonynak is ennyi pénzből kell megoldani az életét, mégsem tekinti magát annak.

A cikk előzménye itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!