Kézilabda

2010.04.14. 10:58

Pannon-kupa előtt: sérültek és hiányzók

Veszprém - Csütörtökön utazik az ózdi, tiszaújvárosi és miskolci rendezésű Pannon-kupára a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely ezen héten a megyeszékhelyen végezte a felkészülést.

Horváth Gábor

Nemzeti csapatunk hétfő óta edzett Veszprémben Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány irányításával, ám a keret - a kedden rendezett MKB Veszprém-Dunaferr KC bajnoki elődöntő miatt - csak szerdára lett (majdnem) teljes.

Mocsai Lajos elmondta: a Pannon-kupán szerepet kapó társaság egy kísérleti csapat, amelybe a külföldön szereplők közül többen - például Grebenár Gábor vagy Törő Szabolcs - bajnoki elfoglaltság miatt nem kaptak meghívót.

Mások pedig, sajnos, sérülés miatt nem lehettek ott a Veszprém Arénában. Iváncsik Gergőről (helyette a debreceni Pálos Gábor csütörtökön csatlakozik a kerethez) betegség miatt kellett lemondania a szakmai vezetésnek, a szegedi Katzirz Dávid bordarepedése okán maradt távol, a szintén Pick-alkalmazott Milorad Krivokapicnál pedig mélyvénás trombózist állapítottak meg az orvosok. A balkezes átlövőt jelenleg is kórházban kezelik.

A keddi bajnoki mérkőzésen a bal kézfejére ráeső Iváncsik Tamás viszont szerdán már együtt gyakorolhatott társaival. 

- Nagy reccsenést hallottam, miután elestem, de szerencsére nem törött el a kezem, csak zúzódott. Mondták az orvosok, hogy másnap még jobban fog fájni és így is lett. Most együtt edzek a csapattal, viszont azt még nem tudom, hogy mennyi idő alatt gyógyulok meg teljesen - mondta a jobbszélső a szerda délelőtti gyakorlás előtt.

A jelenlegiek mellett régi és leendő veszprémi játékosok is válogatott melegítőt húztak a héten. Az aréna küzdőterén tréningezett a nyártól az MKB-ban kézilabdázó Császár Gábor és Laluska Balázs, az exbakonyaik közül pedig ott volt Gál Gyula, Putics Barna, valamint Ilyés Ferenc is. Utóbbi remek hangulatban válaszolt az újságírói kérdésre. 

- Jól érzem magam Németországban, élvezem a kinti életet. A Lemgónál viszont nem edzünk ilyen intenzíven, mint itt, alaposan elfáradtam a hét elején, de bízom benne, hogy a mérkőzésekre már visszanyerem a frisseségem - nyilatkozta a kiváló átlövő.

A magyar válogatott az eredeti programban szereplő három találkozó helyett, csak kettőt játszik a Pannon-kupán.

A lengyel együttes a nemzeti gyász miatt nem utazik hazánkba. A torna új programja, április 16. (Ózd): Görögország-Szlovákia, 18.00. Április 17. (Tiszaújváros): Magyarország-Szlovákia, 12.00. Április 18. (Miskolc): Magyaro.-Görögo., 11.55.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!