Kézilabda

2014.10.07. 10:25

A BKSE újabb sikerre készül, nem lesz könnyű

Balatonfüred - Ismét hétközi mérkőzésen lép pályára a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata, amely szerdán este a Mezőkövesd alakulatát fogadja. Mindkét együttest volt szövetségi kapitány irányítja.

Horváth Gábor

Csoknyai István ifjú titánokból álló füredi csapata egy másik volt szövetségi kapitány, Skaliczki László rutinosabb, légiósokkal megerősített alakulatát fogadja. Ezzel együtt a BKSE papíron jobb csapat, mint a Mezőkövesdi KC, csak ezt a pályán is be kell majd bizonyítani.

A Balatonfüredi KSE a legutóbbi hétvégén két vereséget követően nyert ismét, a Komlót győzte le idegenben magabiztosan, s ezzel harmadik a tabellán. Az eggyel kevesebbet játszót MKC három-három sikerrel és vereséggel jelenleg a hetedik.

- A komlói sikerért gratuláció jár a csapatnak. Tartottam a meccstől, de szerencsére ez alaptalannak bizonyult, még akkor is, ha támadójátékunk ezúttal nem működött túl hatékonyan. Jó védekezésünknek és kapusteljesítménynek köszönhetően fontos két pontot húztunk be - nyilatkozta a Naplónak Csoknyai István.

A fürediek nyáron kinevezett vezetőedzője megjegyezte: mivel a héten két meccs (szombaton az EHF-kupában az orosz Dinamo Asztahány együttesét fogadja a BKSE) vár a csapatra, a formába hozás az elsőszámú cél. Jelenleg a Mezőkövesd elleni csatára összpontosítanak a Balaton-partiak.

Csoknyai István vezetőedző munkáját a fiatalok mellett rutinos rókák is segítik: a képen balra Uros Vilovski, jobbra Kis Ákos (Fotó: Penovác Károly)

- Skaliczki László bevásárolt a nyáron, kilenc külföldi légiós erősíti a mezőkövesdiek keretét. Nehéz összecsapásra, igazi rangadóra számítok, már csak azért is, mert a vendégek hozzánk hasonlóan a felsőházba akarnak kerülni. Az MKC jó formában van, és az elmúlt időszakban többször is megmutatta, hogy remek teljesítményre képes - fogalmazott Csoknyai.

A mezőkövesdiek három vereséggel kezdték ezt az idényt, igaz, nehéz sorsolásuk volt a rajton, a Szegeddel, a Tatabányával és a Csurgóval találkoztak. A Skaliczki-csapat azonban javítani tudott, az utóbbi három fordulóban egyaránt győztesen hagyta el a pályát, megverte a Komlót, a Ceglédet és a Balmazújvárost.

Ami a Füredet illeti, a BKSE kiválóan, négy sikerrel kezdett, majd a csurgói és a Szeged elleni vereség, legutóbb pedig, mint említettük, Komlón győzött a magyar utánpótlás válogatottak csapata .

- Nem szeretnénk hibázni. Voltak egészségügyi problémáink, de lassan mindenki visszatér a fedélzetre, így megfelelő állapotban várjuk a rangadót - hangsúlyozta a Csoknyai István.

A Balatonfüredi KSE Mezőkövesd találkozó szerdán 18 órakor kezdődik.

Csoknyai István együttese szombaton szintén 18 órai kezdettel csap össze a Dinamo Asztrahány alakulattával. Az orosz csapat előselejtezett az EHF-kupában, nagy csatában az izlandi Haukart ejtette ki. A visszavágót október 19-én rendezik meg Oroszországban.

Megnevezik az új magyar kapitányt

Mint ismeretes, a magyar férfi kézilabda válogatott Mocsai Lajos lemondása óta szakvezető nélküli. A szövetség hetek óta keresi a megfelelő embert a pozícióra, és most meg is találta, szerdán délután Budapesten hivatalosan is bemutatják Nagy Lászlóék új szövetségi kapitányát. Sajtóinformációk szerint a kirgiz-spanyol Talant Dusebajev személyében külföldi tréner kap bizalmat, segítője a volt veszprémi kiválóság és volt balatonfüredi, jelenleg csurgói edző, Sótonyi László lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!