Jöhet a sorozatban a nyolcadik

2021.03.03. 07:00

Ismét pályára lép a Balatonfüredi KSE, Orosházára is pontokért utazik

Már a negyedik helyen áll a férfikézilabda-élvonalban a Balatonfüredi KSE, amely ma az Orosháza vendége lesz.

Horváth Gábor

A balatonfüredieket (sárga mezben) idén eddig senki sem tudta megállítani Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos

Folytatja sűrű tavaszi programját a Balatonfüredi KSE, amely hét, februárban megvívott mérkőzést követően március 3-án ismét pályára lép.

A BKSE fantasztikusan kezdte az esztendőt, hiszen mind a hét említett találkozóján győzött, a bajnokságban megverte a Gyöngyöst, a Komlót, a Ferencvárost, a Dabast, a Veszprémi KKFT-t és a Ceglédet, a magyar kupában pedig a Budakalász ellen bejutott a legjobb nyolc közé.

Érdekesség, hogy a hihetetlenül feszes program ellenére a társaságon nem érződött fáradtság, a fenti összecsapások közül egyedül a Dabas elleni volt döcögős, a többi simának mondható.

A lendület tehát megvan, most az Orosháza otthonában igyekszik ezt kihasználni a Balaton-parti gárda. György László legénysége védekezésben és támadásban egyaránt kiemelkedő teljesítményt mutatott az elmúlt időszakban.

Érdemes kiemelni Bősz Dániel kapus produkcióját, aki Andó Arián sérülése miatt gyakorlatilag végigvédte mind a hét mérkőzést. Ami a támadásokat illeti, a BKSE jelenleg egyaránt erős beállós-, átlövő- és szélsőjátékban is, amivel alaposan megnehezíti az aktuális rivális dolgát.

A balatonfüredieket (sárga mezben) idén eddig senki sem tudta megállítani
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kiváló formában kézilabdázik a magyar válogatott Topic Petar, Szöllősi Balázs, Varga Márton, és a bosnyák Dejan Malinovic szintén dicsérhető, a két kezdő szélső, Rodriguez Pedro és Bóka Bendegúz pedig ugyancsak gólerős és hatékony mostanában. Az első sor mögött szerepet kapó fiatalok rendre jól szoktak beszállni a küzdelembe, és a sikerek értékét növeli, hogy Andó mellett Pulay Gáborra és Kemény Lászlóra sem számíthat a szakvezetés sérülés miatt.

A fürediek remek szereplésüknek köszönhetően a negyedik helyre zárkóztak fel a tabellán, az előttük álló Ferencváros három ponttal áll jobban, de úgy, hogy négy meccsel többet játszott.

Az Orosháza az utolsó előtti, 13. pozíciót foglalja el, a gárda döntetlennel kezdte az évet (a Dabas ellen), az utóbbi három meccsén viszont egy­aránt vesztesen hagyta el a pályát.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!