Korszerűbb buszpark, átalakuló menetrend

2018.09.11. 20:00

Januártól megújul a veszprémi tömegközlekedés

Jövőre új buszok, új bérletek segítik a helyi közlekedést, tudtuk meg Mihálszky Gábortól, a Veszprém V-Busz Közlekedési Kft. ügyvezetőjétől.

Leitner Vera

Légkondicionált, alacsony padlós járművekkel váltják le az elavult Ikarusokat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 2018. július 1-jén alapított, az önkormányzat tulajdonában lévő V-busz Közlekedési Kft. már 2019. január 1-jén átveszi az állami tulajdonú Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-től (ÉNYKK) a helyi buszközlekedési rendszer üzemeltetését. A beszerzést illető utolsó tárgyalások ugyan még zajlanak, azonban az már bizonyos, hogy légkondicionált, alacsony padlós járművek fognak forgalomba állni Veszprémben. Mihálszky Gábortól, a Veszprém V-Busz Közlekedési Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, több hálózati változtatást terveznek.

Légkondicionált, alacsony padlós járművekkel váltják le az elavult Ikarusokat Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Amennyiben a Henger utca összekötése megvalósul, azzal a veszprémi hivatásforgalmi közlekedési igények kiszolgálását teljesen új alapra kell helyezni. Ezért az 1-es busz a jövőben kétirányú körforgalomban fog közlekedni a Vasútállomástól a Pápai út és a Házgyári út Henger utcán keresztüli összekötésével. A 3-as autóbusz meghosszabbításra kerül a Vasútállomásig, a 4-es autóbusz egyes járatai pedig csak Haszkovóig, illetve meghosszabbított útvonalon, Jutaspusztáig fognak közlekedni.

– A 7-es autóbusz hosszabb útvonalon, a TESCO-ig fog közlekedni, illetve 17-es jelzéssel Haszkovóról rövidebb útvonalon is lesz kapcsolat az áruházhoz. A 8-as autóbusz vonalát meghosszabbítjuk a Csererdőig. A Gyulafirátótról 24-es jelzéssel közlekedő járat a reggeli csúcsforgalmi időszakban a 82-es úton – Kádárta belső szakaszát nem érintve – közvetlen kapcsolatot fog biztosítani az felé. Éjszaka ezeken túl két új járat indul majd.

- Az árakat nem fogjuk emelni, a 30-31 napos érvényességű havi bérleteket bármilyen kezdőnappal meg lehet majd váltani, és új termék lesz a családi napijegy, valamint a szemeszterbérlet – mondta el Mihálszky Gábor, aki hozzátette, a V-Busz Közlekedési Kft. folyamatosan gyűjteni és elemezni fogja a férőhely-kihasználtsággal, menetrendszerűséggel és az értékesítési folyamatokkal kapcsolatos adatokat, ezért várják a veszprémiek javaslatait, észrevételeit is az [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!