Külföld

2010.05.10. 19:39

Az SNS munkát szerzett a plakátjukon szereplő romának

Pozsony - A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) munkát szerzett annak a romának, aki a párt rasszistának és romaellenesnek minősített óriásplakátján szerepel.

MTI

Lukác Bart, az óriásplakáton szereplő férfi újságíróknak azt mondta: ha tudta volna miről van szó, pénzt kért volna a plakáton való szerepléséért, vagy esetleg valami munkahelyet.

Dusan Strauss, az SNS szóvivője hétfőn közölte: pénzt nem akartak adni, mivel az ellentétes a párt programjával. "Nem akarjuk fenntartani azokat, akik nem akarnak dolgozni. Azt akarjuk, hogy ne lehessen visszaélni a szociális rendszerrel. A pénz nincs ingyen. Ezért munkát találtunk Lukác Bartnak" - jelentette ki a szóvivő.

Értesülések szerint fizikai munkáról van szó, de nem közölték, hogy pontosan milyenről.

Mint ismeretes, a roma kinézetű férfi – aki Anna Belousovová, az SNS első alelnöke szerint szlovák nemzetiségű – a párt nagy vihart kavaró óriásplakátján szerepel, alatta pedig a "Hogy ne etessük azokat, akik nem akarnak dolgozni" felirat olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!