Külföld

2011.04.28. 16:23

Hatmillió forintot gyűjtöttek a földrengés áldozatainak részére

Budapest, - Hatmillió forint gyűlt össze a japán földrengés és szökőár áldozatainak megsegítésére szervezett jótékonysági koncerten szerdán a Magyar Tudományos Akadémián.

MTI

Mint az MTA honlapján olvasható, a hangversenyt a Magyar-Japán Baráti Társaság, Sűdy Zoltán volt tokiói nagykövet és Szabadi Vilmos Liszt-díjas akadémiai tanár szervezte.
   
A rendezvény védnökségét Schmitt Pál államfő és felesége, Makray Katalin, valamint valamennyi korábbi köztársasági elnök és házastársaik vállalták.
   
A hallgatóság soraiban jelen volt Sólyom László volt köztársasági elnök és felesége, Ito Tecuo japán nagykövet és a távol-keleti ország diplomáciai képviseletének számos tagja, Pálinkás József, az MTA elnöke, illetve a magyar kulturális, tudományos és gazdasági élet rangos képviselői.
   
A koncerten, amelynek művészeti vezetője, Szabadi Vilmos Liszt-díjas akadémiai tanár, fellépett Klukon Edit, Ránki Dezső, Falvai Sándor és Onczay Csaba, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar és az Amadinda Együttes.  
   
A művészek honorárium nélkül vállalták a fellépést, az Akadémia Dísztermét pedig Pálinkás József térítésmentesen biztosította a szervezőknek. A cégek adományaiból, a felajánlásokból és a jegyek értékesítéséből mintegy hatmillió forint gyűlt össze, amelyet a szervezők teljes egészében a természeti csapás károsultjaihoz juttatnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!