Külföld

2010.10.05. 15:57

India 250 harci repülőgépet akar venni Oroszországtól

India óriási fegyverbeszerzési megállapodást szeretne kötni Oroszországgal: 250 vadászrepülőgépet vásárolna öregedő légiflottája felújítására - közölték kedden illetékesek Újdelhiben.

MTI

A szerződés értéke rekordösszegre, 25 milliárd dollárra is rúghat - tették hozzá. Az előkészítés már folyik, és az újdelhi védelmi minisztériumban úgy tudják, hogy a téma mindenképpen terítékre kerül Anatolij Szergyukov orosz védelmi miniszter szombati látogatása alkalmával.
   
A The India Times című napilap szerint az ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséről Dmitrij Medvegyev orosz elnök decemberi indiai látogatása során írnák alá a szándéknyilatkozatot. Oroszország hagyományosan India fő hadianyag-ellátója, a dél-ázsiai ország harci felszerelésének 70 százaléka onnan származik.
   
Az indiai légierő főnöke már korábban panaszkodott arra, hogy a gépek fele elavult. Ezek MiG-21 típusú gépek, amelyeket már "repülő koporsóknak" csúfolnak a sok műszaki probléma miatt. A legújabb vadászgépeket több ütemben, 2017-ig szállítanák le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!