Külföld

2008.08.05. 09:14

<u>Több a HIV-fertőzött</u>

<b>Washington</b> - Harmadával alábecsülte az amerikai kormány az Egyesült Államokban élő HIV-fertőzöttek számát – derül ki egy kormányzati jelentésből.

Szilágyi István

Az adatok állítólag már tavaly ősz óta ismertek, de nem merték nyilvánosságra hozni, amíg le nem ellenőrizték azokat.  Romlik a helyzet Európában is – olvasható az Origon.

Az amerikai kormány gyakorlatilag befagyasztotta az AIDS-megelőzésre szánt pénzeket az elmúlt évben – állítja az egyik brit lap. George W. Bush amerikai elnök a közelmúltban bejelentette: változás lesz kormánya évek óta bírált AIDS-politikájában, ami a védekezésre és a házasság előtti szexuális élet feladására helyezte a hangsúlyt. Jövőre várhatóan háromszor annyi pénzt költenek majd megelőzésre, mint az előző években.

Problémát jelent ugyanakkor, hogy olyan fejlődő és fejlett országokban is romlott a helyzet, mint Kína, Oroszország, Nagy-Britannia vagy Németország. Jelenleg összesen 33 millió AIDS-beteg él a világon. Eddig összesen 25 millió ember halt meg AIDS-ben vagy valami ahhoz köthető betegségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!