Kultúra

2009.08.06. 02:28

Magyar nyári est külföldi diákoknak

Veszprém - Az Európai Mérnökhallgatók Egyesülete veszprémi helyi csoportja tizenhetedik alkalommal hirdette meg nyári egyetemét, melyre tizenhét országból huszonkét diák érkezett.

Balla Emőke

A diákok napközben kulturális programokon vettek részt, megismerkedtek Veszprém és az ország nevezetességeivel. Erre kiváló alkalom volt, amikor az egyik nap magyar délutánt és estet szerveztek a házigazdák: a külföldi diákok a magyar nyelv rejtelmeivel ismerkedtek, a szervezők néptáncos előadását nézhették meg és maguk is kipróbálhatták a magyar néptánc alapjait. 

A vacsora tipikus magyar ételekből állt, melyet a szervezők főztek. A hallgatók egyetemi előadásokon, esettanulmányok során, gyárlátogatásokon ismerkedtek a nyári egyetem témájával, a minőségmenedzsmenttel, minőségirányítási rendszerekkel. 

Hétvégén a Balatonhoz kirándultak, Tihanyra és Füredre, esténként szórakoztató programok várták a fiatalokat.

Orbán Alexandra szerint jó hangulatban telt a tíz nap, ami ugyan sok energiát igényelt a szervezők részéről, de megérte, mi-vel újabb tapasztalatokkal gazdagodtak. A szakmai fejlődésnek is fontos szerepe van.

A külföldi diákoknak lehetőségük nyílik megismerni, hogyan működik egy számukra idegen országban az, amivel tanulmányaik során találkoznak. Egy-egy kurzus során szoros barátságok is születnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!