Kultúra

2010.02.15. 18:35

Tüskevár jövőjéért

Tüskevár - Csákányi Eszter volt a díszvendége a Tüskevár Jövőjéért Egyesület jubileumi közgyűlésén.

Tisler Anna

A Jászai- és Kossuth-díjas színművész műsort adott a vendégeknek a művelődési házban tartott programon. A település és Csákányi Eszter kapcsolata tíz éves, az MTV Hova tovább? elnevezésű vetélkedőjén a színművész játszott Tüskevár nevében. A tét egy millió forint volt, amelyet Eszter az utolsó fordulóban nyert meg. A pénzt a szervezők csak civil szervezet számlájára utalhatták át, ezért a versenyen részt vett csapat tagjai azonnal megalakították és bejegyeztették a Tüskevár Jövőjéért Egyesületet.

- A szervezetalakítást régóta terveztük, a győzelem csak meggyorsította a folyamatot - emlékezett vissza az egy évtizeddel ezelőtt történtekre a jubileumi gyűlésen Molnár Levente polgármester. - A civilek és az önkormányzat együttműködése példás, közös programokat szervezünk. A község az elmúlt évtizedben sokat fejlődött, köszönhető ez többek között Németh László elnöknek és a lelkes tagságnak.

A közgyűlés előtt Molnár Levente és Németh László bemutatta a települést Csákányi Eszternek, megnézték  a műsorról készült felvételt. Felkeresték azt a fát, amelyet a színművész tíz éve, az első látogatásakor ültetett, majd megtekintették a helytörténeti gyűjteményt. 

Csákányi Eszter kérdésünkre elmondta: - Példaértékűnek tartom a falu fejlődését, valamint azt a munkát, amit a tüskeváriak végeznek településükért.

A szervezők úgy búcsúztak rég' látott vendégüktől, remélik, a következő találkozásig nem kell egy évtizedet várni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!