Kultúra

2011.11.24. 17:04

Reggeltől estig szólt a zongora

Tapolca - Szerdán rendezték a Járdányi Pál Zeneiskolában az immár hagyományos Veszprém Megyei Zeneiskolai Négykezes Találkozót.

Szijártó János

A találkozó 1989-ben, huszonkét évvel ezelőtt kezdődött a tapolcai zeneiskola szervezésében és azóta is rendszeresen, kétévenként megtartják a zongora szakos növendékek számára, három kategóriában. A cél ma is ugyanaz, mint a kezdetekkor: a zongora négykezes műfajának népszerűsítése, illetve szereplési lehetőség biztosítása a kamarazene e területének kedvelői számára. Ezúttal harmincegy, a megye szinte minden részéről érkező páros ült zongorához, hogy megmutassa tudását a szakértő zsűrinek, a társaknak és az érdeklődnek. Ez utóbbiban sem volt hiány, sokan kíváncsian nézték, hallgaták az előadásokat. A hátomtagú szakmai bírálóbizottság Kovács Kálmánné nyugalmazott zongoratanár, vezető tanácsadó, művészet-oktatási szakértő elnöklete mellett végezte munkáját. Az értékelésben Nyírő Gábor, a budapesti Járdányi Pál Zeneiskola zongoratanára, valamint dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna, a keszthelyi Festetics György Zeneiskola igazgatóhelyettese vett részt. A hangversenyterem zongorája pedig szinte egész nap szólt a tizenkettedik négykezes találkozón, ahol végül a legjobb produkciókat külön kiemelte, díjazta a zsűri.

A három korcsoportban tizenegy arany-, tizennégy ezüst- és hat bronzminősítést osztott ki a zsűri. Az első korcsopotban a legmagasabb pontszámot a veszprémi Bögi DóraKiss Dóra Viktória páros kapta. A második és harmadik korcsoportban is veszprémiek végeztek az élen, Pituk GáborPituk Sára, valamint Kövesi BorbálaKis Bálint Artur zongorajátéka nyomán. A harmadik kocsoportban azonos pontszámmal még a pápai Kaufmann Zsófia és Takács Ákos szintén az első helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!