Kultúra

2014.01.10. 18:05

Papírból készít virágot

Pápa - Horváth Jolán jó pár éve meglátott egy papírból készült virágot. Addig nem nyugodott, amíg csinált magának egy szálat. Beleszeretett a virágok készítésébe.

Füszfáné Bolla Katalin

Horváth Jolán Herenden dolgozik porcelánfestőként. Jó foglalkozást választott magának. Kislány kora óta szeret alkotni és kreatív dolgokkal foglalkozni. Sokat rajzolt, kötött, bármit megcsinált, amihez két ügyes kéz kell. Első virágai papírból készültek. Csak játszott a színekkel, díszítgette otthonát. Akik látták a csodákat a vázáiban, sokaknak megtetszett. Így hát ajándékba is készítgetett először virágokat, aztán csokrokat. Mivel szereti az aprólékos és precíz munkát, a gyöngyfűzés is megragadta. Ékszert akart fűzni, böngészte a netet. A virág ismét útjába került, nem volt kérdés hogy virágok fognak készülni a gyöngyeiből, nem pedig ékszerek. Aztán véletlenül egy virágboltban meglátott egy másik típusú virágot, ami szintén papírból készült. Annyira megtetszett neki, megint jött a színekkel való játék, a kísérletezés.

Horváth Jolán szeret alkotni, kreatív dolgokkal foglalkozni (Fotó: Füszfáné Bolla Katalin)

- Jó azon gondolkodni, hogy holnap milyen színű csokrot készítsek. Munka után kikapcsol, a színek pedig vidámságot visznek még a szoba legsötétebb sarkaiba is. Akiket megajándékoztam a csokraimmal, a mai napig is őrzik - fűzi hozzá nemes egyszerűséggel Jolán.

Ezek nem egy nap alatt elkészíthető alkotások, van olyan csokor, amin két hétig is dolgozik. De a virágok évek múlva is ugyanolyan vidámak. Nem veszítenek az értékükből, a szépségükből. Rájuk nézni felér egy színterápiával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!