Kultúra

2015.07.19. 10:12

Nyáresti klasszikusok a parton

Érdi Tamás zongoraművész és az Óbudai Danubia Zenekar adott koncertet Balatonfüreden, a Kisfaludy színpadon.

Balla Emőke

KLASSZ a pARTon! címmel nyáresti koncerteket szervez a Cimbora alapítvány és az Óbudai Danubia zenekar a nyáron. A rendezvénysorozattal szeretnék színesíteni a Balaton-part egyre gyarapodó kulturális kínálatát, ugyanakkor lehetőséget adni a fiatal muzsikusoknak, a Cimbora című televíziós műsorban, s az utána alakult tehetséggondozó táborokban felnőtt zenészeknek a bemutatkozásra. A cím a klasszikus művészetre, zenére utal, jó volna, ha ez is megjelenhetne a Balaton-part kínálatában, mondta É. Szabó Márta producer, a projekt ötletgazdája.

A programsorozat júniusban kezdődött, július 13. és 17. között fesztiválhetet tartottak a balatonfüredi Kisfaludy Színpadon. Hétfőn a veszprémi Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar, kedden az Ewald Rézfúvós Együttes, szerdán Szabadi Vilmos hegedűművész  és egy fiatal zongorista, Vékes Erzsébet, csütörtökön a Mol tehetségtámogató program ifjú muzsikusai, pénteken este pedig az Óbudai Danubia Zenekar lépett fel, Hámori Máté vezényletével. A koncertet Érdi Tamás zongoraművész és Oláh Vilmos hegedűművész előadása tette még lenyűgözőbbé. Ahogyan a szervezők mesélték, napról napra többen lettek, a Balaton-part forgatagában péntek este több százan hallgatták Mozart, Weber, Chopin és Mendelssohn műveit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!