Kultúra

2017.03.07. 17:36

Az Ex libristől a zászlós borig - Megnyílt az Eötvös-napok rendezvénysorozata

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárba több ezer olvasó jár, közülük többen szívükön viselik a közgyűjtemény sorsát.

Kutasi Zsófia

Szabóné Vörös Györgyi, a megyei könyvtár helyismereti gyűjteményének főtanácsosa, az Ex libristől a zászlós borig című rendezvény ötletgazdája elmondta, sokan nem csak kölcsönzőként, hanem kutatóként térnek be a könyvtárba. Van, aki metszeteket, ex libriseket, irodalomtörténeti könyveket gyűjt, van, aki filmeket készít. Többen mecénásként felajánlották a megyei könyvtár számára a saját gyűjteményüket.

 

Az Ex libristől a zászlós borig című rendezvényt hagyományteremtő céllal idén először rendezte meg a könyvtár, az eseményen azokat köszöntötték, akik az utóbbi  években adományaikkal a könyvtár helyismereti részlegét gyarapították. Hat adományozót köszöntöttek: Albrecht Sándort, Aranyossy Szilárd özvegyét Farkas Zsuzsannát, Praznovszky Mihályt, Szegedi Józsefet, Wöller Istvánt és Jákli Sándort.

Az eseményen Pálmann Judit, a megyei könyvtár igazgatója üdvözölte a megjelenteket. Mint mondta, az adományozók szinte személyes jó barátként térnek be az intézménybe. Az igazgató megköszönte azt, hogy lehetőségeikhez mérten gyarapítják a könyvtári állományt. Elhangzott, több különlegességnek számító darabbal is bővült a könyvtár a felajánlásoknak köszönhetően, például metszetekkel, folyóiratokkal.

Az esemény Eötvös Károly születésének 175. évfordulója alkalmából rendezett Eötvös-napok nyitó rendezvénye volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!