Különleges grafikai megoldások

2018.06.26. 10:31

A tetoválóművészetet bemutató kiállítás nyílt Veszprémben

A tetoválóművészetet grafikák, fotók és eszközök segítségével bemutató kiállítás nyílt a Dubniczay-palota Magtárában a napokban.

Marton Attila

Rattoo/art címmel nyílt kiállítás a magtárban

A Tattoo/Art című tárlaton hat alkotó mutatkozik be, a kiállítás célja, hogy bepillantást engedjen a zárt művészeti ágba. Sós Gergő, a tárlat kurátora, a Művészetek Háza munkatársa arról beszélt megnyitójában, hogy milyen nagy felelősségük van a tetoválóművészeknek, ugyanis az alkotásokat évtizedekig viseli a megrendelő.

Sós Gergő (balra) nyitotta meg a kiállítást, mellette Király Tamás, Pintér Márk, Haraszti Sándor és Haraszti-Kovács Melinda az alkotók közül Fotó: Balogh Ákos / Napló

Önfegyelem, következetesség és alázat kell ehhez a munkához, emelte ki.

A kiállításon Borbás Róbert, Franken Vivien, Haraszti Sándor, Haraszti-Kovács Melinda, Király Tamás, Lipka Lilla és Pintér Márk munkái – tetoválásokról készült fotók és rajzok –, valamint néhány eszköz is látható. A művészek egyedi grafikai megoldásokkal élnek, függetlenül attól, hogy hagyományosabb, realista vagy nonfiguratív mintákat hoznak létre – jegyezte meg Sós Gergő.

A megnyitó után az Oaken hardcore punk zenekar adott koncertet. A tárlat július 15-éig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában