Kultúra

2017.04.20. 11:40

Alkotni öröm! – kiállítás nyílt az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ Alkotóműhelyének munkáiból

Alkotni öröm! - címmel kiállítás nyílt az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ Alkotóműhelyének munkáiból szerdán az Agórában.

Rieger Zsanett

A kiállítást Fazekas Orsolya művelődésszervező nyitotta meg, aki elmondta: az Alkotóműhely N. László Gizella kezdeményezésére alakult 2013-ban, amit néhány tanfolyam előzött meg. Innen kikerülve az alkotók saját lábukra állhattak, ami nehéz volt, így jött létre ezután a Műhely, ahol mindenki a saját szintjének megfelelően tanulhat olajfestést, pasztellt használni. Itt nemcsak szakértő segítséget kapnak, hanem baráti támogatást is, és kiállítási lehetőséget is, tette hozzá Fazekas Orsolya. De miért is alkotunk? - tette fel a kérdést. Hogy hallhatatlanná váljunk? Sokan azt hiszik, a művészet az élet egy mellékes, járulékos része. Pedig a művészet nevel és szórakoztat. Már az ősember életében is fontos volt a művészet, gondoljunk csak a barlangrajzokra, és ez így volt az ókorban is, mondta még el. Ha viszont ekkora jelentősége van, akkor a művészet több mint szórakozás és szórakoztatás, fejtette ki. Emberré válni és embernek maradni is segít. A gyermekek számára természetes az alkotás, de felnőtté válva ez kiveszik belőlük. Szerencsére akadnak néhányan, akik erre újra rátalálnak. Ezáltal megismerhetjük önmagunkat, az alkotás kikapcsolja a szellemet és a lelket. Ezek az előnyök, amik miatt az ember a művészethez nyúl, zárta beszédét. A tárlat május 5-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!