képzőművészeti pályázat

2019.06.06. 10:11

Átadták a német-magyar művészeti projekt díjait

Harry Krippner, a fiatalon elhunyt német festőművész emlékének őrzésére kiírt képzőművészeti pályázat eredményhirdetését tartották a Megyeházán.

Molnár Sándor

Keserű Annamária, Fábián Dominik, Rádli Martin, Steinbach Zsófia, Vörösmarty Éva, Horst Martini, Darabos Zsófia, Baliga Rita és Uwe Götz a díjátadón

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A megmérettetésre 17 Veszprém megyében élő és alkotó fiatal nevezett, akik közül hatan németországi jutalomutazáson vehetnek részt.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2016 óta áll kapcsolatban a Wunsiedeli Ifjúsági Körrel. A két szervezet ifjúsági cserekapcsolatokat és továbbképzéseket is szervez pedagógusok részére, amelynek keretében fiatalok és tanárok jönnek Veszprém megyébe, illetve látogatnak el Németországba. Legutóbb, a 39 évesen elhunyt képzőművész, Harry-Krippner emlékére hirdettek egy pályázatot, amelyre 17, megyénkben élő fiatal nevezett, összesen 20 alkotással. A művészeti versenyt 16-18 és 19-21 éves korosztályok részére hirdették meg, a díjátadóját pedig június 5-én tartották a Megyeháza Lasztovicza-termében.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Számunkra azért volt fontos ez a pályázat, mert megmozgatta a fiatalok fantáziáját, mivel Harry-Krippner gondolatvilágát kellett megjeleníteniük. Különösen annak örülök, hogy a megye több iskolájának, vagy egyesületének a fiataljai vettek ebben részt. Bízom benne, hogy akár ezzel a versennyel, illetve a diák-és pedagógus cserével segíteni tudunk a német nyelvoktatásban és a kapcsolatok erősítésében – mondta el Heilig Ferenc a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A díjátadón részt vett Vörösmarty Éva, a Megyei Önkormányzat elnökhelyettese, Horst Martini, a Wunsiedeli Ifjúsági Kör (KJR) és a Harry-Krippner Alapítvány elnöke, valamint Uwe Götz, a KJR ügyvezetője is. A magyar fiatalok által készített képeket szakértő zsűri bírálta el és a díjazott alkotásokat a bajorországi Arzberg alapítványi galériájában állítják ki.

Keserű Annamária, Fábián Dominik, Rádli Martin, Steinbach Zsófia, Vörösmarty Éva, Horst Martini, Darabos Zsófia, Baliga Rita és Uwe Götz a díjátadón
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A veszprémi díjátadón minden résztvevő jutalomban részesült, és a német Ifjúsági szervezet mindkét korosztályból három-három díjazott részére egy négynapos jutalomutat is biztosít június végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában