Találkozások színtere

2018.09.04. 07:00

Erős évad elé néznek a Kabóca Bábszínházban

A új évad terveiről tartott tájékoztatott a Kabóca Bábszínház.

Juhász-Léhi István

A Kabóca Bábszínház társulata három régi-új taggal erősödött az idei évadra

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ami biztos: erős évad elé néz a társulat, hiszen a hét bemutató mellett Papa, mama, gyerekek elnevezéssel családi napokat tartanak minden hónapban, néhány hét múlva Mesefesztivált szerveznek, ugyanakkor pályázatot is nyertek a Kabóca-napok projekttel, amely 2020. január végéig tart. Szőke Kavinszki András igazgató az iskolakezdéssel vont párhuzamot az évad terveit vázolva.

A Kabóca Bábszínház társulata három régi-új taggal erősödött az idei évadra
Fotó: Penovác Károly/Napló

Szőke Kavinszki András kifejtette: ez a találkozások színtere, és maga a színház is az, ahol találkoznak a művészek egymással, a közönséggel és önmagukkal is.

– Egy értéket kép­viselő bábszínház folyamato­san épül, és a közösség építésén alapszik. Ebben a folyamatban mindannyian részt veszünk vagy így, vagy úgy – fogalmazott a direktor. – Van, aki támogatóként, van, aki a kulturális érték megteremtőjeként, és van, aki a kulturális érték haszonélvezőjeként.

Az évad „nulladik napja” szeptember 22-én kezdődik, amikor is a Hangvillában a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó című vendégjátékot nézhetik meg az érdeklődők, majd ugyancsak szombaton még két program: először Rozs Tamás koncertje, majd a Kezeslábas című előadás. A Kabóca első bemutatójára másnap 10 óráig kell várnunk, akkor a Mamlasz királyság krónikája kerül színpadra. Elhangzott az is, hogy három régi-új taggal – Mákszem Lenke és Takács Renáta bábszínészekkel, Szegedi Mátyás hangtechnikussal – erősödött a társulat az idei évadra.

Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a bábszínház közössége azon emberek felé fordul, akik a legfogékonyabbak a kultúrára, az életre, a jövőnkre nézve.

Sipos Tekla művészeti titkár a bérletezés idei struktúrájáról beszélt, amely mint kiderült, nem fog változni a tavalyiakhoz képest: a Pepita-bérlettel rendelkezőkkel a megyeszékhelyen (az Agorában vagy a Hangvillában) találkozik majd a Kabóca, a Csíkos-bérleteseket elhozzák (25 kilométeres körzetből) Veszprémbe, míg a Pöttyös-bérlet tulajdonosaihoz elmegy a társulat.

Ami bizonyos, a Kabóca Bábszínház még inkább koncentrál majd a veszprémi (és környéki) óvodákra és iskolákra, kitűnő ajánlatokkal várják a gyerekeket. Az intézményeket Szőke Kavinszki András igazgató személyesen keresi majd fel, egyfajta kapcsolaterősítés gyanánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában