Hangversennyel nyitottak

2019.04.16. 07:00

Korábbi növendékek sikeres visszatérése Tapolcán

Négy koncertet rendezett a Zenei Napok keretében a hangversenyteremben idén a Járdányi Pál Zeneiskola. Az események sorát a korábbi növendékeinek hangversenye nyitotta.

Tóth B. Zsuzsa

Haga Réka trombitán játszott a tapolcai Zenei Napokon.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos program nyitó hangversenyén Péni Béla igazgató köszöntötte a zenészeket és az érdeklődőket. Mint elmondta, amióta a zeneiskola 1971-ben megalakult, a következő évben már elindult az eseménysorozat, és azután is igyekeznek minden esztendőben életre hívni, hogy éltessék és folytassák a hagyományt.

Haga Réka trombitán játszott a tapolcai Zenei Napokon. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A volt növendékek hangversenyén hallhatjuk, hogy az elmúlt egy vagy két évben mennyit fejlődtek a gyerekek. Mindig nagy öröm újra látni őket és hallgatni a játékukat, tapasztalni a fejlődésüket – mondta Péni Béla. Szólt továbbá a rendezvénysorozat további eseményeiről, ugyanis egy későbbi időpontban Járdányi Gergely Liszt Ferenc-díjas nagybőgőművész mutatkozott be, koncertet adtak a zeneiskolai tanárok és a növendékek is.

Az egykori növendékek koncertjén Blahunka Adrienn hegedűn, Blahunka Flóra csellón játszott. Mersics Lili fuvolázott, Varga Eszter és Júlia zongorán játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában