Életre kelt a régmúlt

2019.06.24. 14:00

Kulturális programok Pápán a Múzeumok Éjszakáján

A szombat délutáni rövid esőzés nem szegte kedvét az érdeklődőknek, sokan felkeresték a Múzeumok éjszakájának pápai programjait. A szervezők ez alkalommal öt helyszínen várták a látogatókat.

Polgár Bettina

Nagy népszerűség övezte a barokktánc-oktatást az Esterházy-kastélyban

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Múzeumok éjszakáján a Hagyományok Hegyén, a zsinagógában, a Pannonia Reformata Múzeumban, a Kékfestő Múzeumban, illetve az Esterházy-kastélyban egyaránt többféle programlehetőséggel várták az érdeklődőket.

A Hagyományok Hegyén idén is látogatható volt az öreghegyi kilátó, valamint lovasíjász- és fegyveres bemutatók segítségével elevenedett meg a történelem az érdeklődők előtt. A zsinagógába ellátogatók megtekinthették Az ismeretlen Kertész Imre című fotókiállítást, mely a Nobel- és Kossuth-díjas magyar író tanulóéveit, az 1934 és 1955 közötti időszakot öleli fel. Emellett Pápa Város Fúvós­zenekarának koncertjét hallgathatták meg a résztvevők a zsinagógában.

Nagy népszerűség övezte a barokktánc-oktatást az Esterházy-kastélyban
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Pannonia Reformata Múzeum szintén sokrétű kulturális kikapcsolódási lehetőséget kínált: egyebek mellett rendhagyó tárlatvezetés, táncszínházi előadás és kézműves-alkotóház várta látogatókat. A múzeumlátogatók emellett bepillantást nyerhettek a mumifikálás rejtelmeibe, a piramisok titkaiba és kipróbálhatták a digitális egyiptomi memoriterjátékot, továbbá megtekinthették Zoltai Bea Hiány és jelenlét című festménykiállítását.

A Kékfestő Múzeumban a legkisebbektől az idősebbekig minden korosztály számára kínáltak programokat: többek között kiállításmegnyitó, érték­ünnep, zenés-táncos műsor, szabadulószoba, tárlatvezetés és játszóház gazdagította a kínálatot.

Az Esterházy-kastélyban ugyancsak többféle program közül válogathatnak az érdeklődők: tárlatvezetés, Matisse-kiállítás, marionettszínház-látogatás, barokk ruhás fotózás, gyermekbirodalom, barokktánc-oktatás és kézműves-foglalkozás is biztosította a kikapcsolódást.

A múzeumlátogatók emellett bepillantást nyerhettek a piramisok titkaiba
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A kastély nyugati tornyában pedig a vendégek egy kisfilmet tekinthettek meg arról a várról, mely egykor a kastély helyén állt, és amelynek a története a 15. századig nyúlik vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában