közelebb a közönséghez

2019.03.22. 07:00

Új tereken mutatkozik be A tánc fesztiválja

Az idén XXI. alkalommal, május 22. és 26. között megrendezendő A tánc fesztiválja programját a szervezők csütörtökön ismertették a Hangvillában.

Leitner Vera

Mészáros Zoltán, Vándorfi László és Krámer György A tánc fesztiválja sajtótájékoztatóján

Fotó: Penovác Károly/Napló

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgató-rendezője, A tánc fesztiválja szervezője elmondta, a fesztiválnak idén a Hangvilla mellett az Agóra előtti tér és az inotai Retro Színház műemlék épülete kínál új tereket. A tánc fesztiválja háziasszonyaként felkért Stohl Luca táncművész, műsorvezető országos szinten egyedülálló rendezvénynek találja a kortárs táncot népszerűsítő fesztivált, míg Mészáros Zoltán, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém pályázati anyagát koordináló Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a fesztivál összhangban áll az EKF célkitűzéseivel.

Mészáros Zoltán, Vándorfi László és Krámer György A tánc fesztiválja sajtótájékoztatóján Fotó: Penovác Károly/Napló

Krámer György koreográfus, a fesztivál művészeti vezetője közölte, idén a rendszeresen visszatérő Frenák Pál Társulat, a Duda Éva Társulat, a Győri Balett vagy a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói mellett a fesztiválra érkezik többek között a Székesfehérvári Balett Színház, a Pataky Klári Társulat és az osztrák Gloria Benedikttel együttműködő Gergye Krisztián Társulata, de több, Imre Zoltán Program által támogatott fiatal alkotó is bemutatkozik.

A zsűrit Jorma Uotinen finn táncos, koreográfus, Ladányi Andrea táncművész, Gemza Péter, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, M. Tóth Géza filmrendező, producer, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Hegyeshalmi László képzőművész és Kerekes Blanka fuvolaművész alkotja.

A XXI. A tánc fesztiválja előrendezvényeként szervezik meg április 29-én A tánc világnapja elnevezésű programot a Hangvillában, melynek résztvevői bekapcsolódhatnak a Frenák Pál Társulat művészeivel közös interaktív workshopba, valamint fiatal koreográfusok produkcióit tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában