Laza

2012.11.14. 18:05

A Muzsikás a gyerekekért

Veszprém - A Veszprém Főegyházmegyei Karitász újjáalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott jótékonysági koncerten szombaton 18 órakor a Petőfi Színházban a Muzsikás együttes lép fel.

Varga Domokos Péter

Hamar Dániel, az együttes zenésze lapunknak elmondta, a gyerekekért, a gyerekeknek gyakran vállalnak jótékonysági fellépést. A rendezvény bevételét a szervező katolikus karitász ezúttal is a rászoruló gyerekeknek, családoknak ajánlja fel, a Muzsikás is a javukra mondott le a tiszteletdíjáról. A felkérést a 40 éve működő együttes megtiszteltetésnek érzi. Hamar Dániel úgy gondolja, ez is elismerése annak, hogy a zenéjük alkalmas arra, összehozzon olyan embereket, akik hajlandók a jó célokért áldozatot hozni.



Szombaton az együttessel együtt lép fel Petrás Mária moldvai énekes. A művésznő Moldvában született és nőtt fel, amit és ahogyan előad, az hiteles, még őrzi az akcentusát is. Már Magyarországon, Pomázon él, keremikusként dolgozik. Megőrizta azonban moldvai identitását  mondta el róla Hamar Dániel , ha gondja van, ugyanúgy viselkedik, mint otthon, leül, énekel és imádkozik. Az együttessel együtt lépett fel például New York-i a Carnegie Hallban és Japánban is, tiszta hangja mindenkit magával ragadott. Az egyik fantasztikusan sikeres fellépés után Amszterdamban Hamar Dániel megkérdezte tőle, hol énekelt be. Az vála- szolta, ő nem szokott, helyette imádkozik. Mélyen vallásos, mint a moldvaiak általában, a katolikus karitász jótékonysági rendezvényére is az ő közvetítésével került a zenekar.
Az eredeti forrásból ilyen minőséget ritkán lehet hallani, ezért is ajánlja mindenkinek a jótékonysági koncertet a Muzsikás együttes zenésze.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!