Laza

2009.12.18. 18:29

Lady Gaga a leghallgatottabb

Mintegy 18 és félmillió alkalommal hallgatták meg az egyik internetes oldalon Lady Gaga The Fame című nagylemezét. Az extravagáns énekesnő ezzel a legkeresettebb előadó lett az adott weboldalon.

Gyuricza Ferenc

A pontos adatok szerint a The Fame című albumot december közepéig 18 millió 487 ezer 185 alkalommal játszották le. A második helyen a Sziget fesztiválon két alkalommal is megfordult The Killers zenekar végzett, a Day & Age című nagylemezre közel 12 és félmillióan voltak kíváncsiak. A harmadik hely 10 és félmilliós játszással Lily Allen legújabb, It’s Not Me, It’s You című albumának jutott.

A weboldal működtetőinek összeállítása is azt tükrözi, hogy Lady Gaga az idei év legnagyobb felfedezettje. Az énekesnő ráadásul ez évben egy második albummal is jelentkezett, igaz, a The Fame Monster című nagylemez jórészt ugyanazokat a dalokat tartalmazta, mint a bemutatkozó korong.

A tízes listán a negyedik helyet a The Prodigy és az Invaders Must Die című nagylemez foglalja el, ötödik helyen a Franz Ferdinand végzett a Tonight-tal, a hatodik helyre Beyonce került az I Am Sasha Fierce című lemezével, hetedik az Animal Collective albuma, a Merriweather Post Pavillion lett, a nyolcadik helyet a Green Day szerzte meg a 21st Century Breakdown-nal, őket a Yeah Yeah Yeahs követi az It’s Bitz című albummal, míg a listát Kanye West zárja a 808 & Heartbreak című kiadványával, ez utóbbit és közel hétmillió alkalommal játszották le.

Még több zenei hír itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!