Laza

2009.10.30. 11:14

Stílusteremtő világpolgár - Veszprémben Manu Chao cimborája

Napló - Ismét van oka az örömre a nívós muzsikára vágyó veszprémi arcoknak, hiszen október 6-án, azaz jövő hét pénteken Sergent Garcia ad koncertet az Expresszó sokat látott színpadán.

Szabó Péter Dániel

A Franciaországban született, bilbaói apával, afrikai ősökkel bíró Bruno Garcia népi zenekara számára az első igazi nagy sikert az Un poquito quema'o című lemez hozta meg, mely pont 10 évvel ezelőtt született meg. Azóta töretlen a lendület.

Reggaeton, ragga, cumbia, hip-hop, ska - és még sorolhatnánk, milyen latinos és nem latinos műfajokba tartozó - dallamok és ritmusok spanyol, francia, angol nyelven előadva, számos nációhoz tartozó zenész által: a Sergent Garcia változatosságát szavakban körülbelül így lehetne kifejezni, de nem lehet. Látni kell és hallani. Érezni.

A sármos és teljesen őrült figura még gyermekkorában kapta gúnynevét a Zorro mulatságos mellékszereplőjéről. Azóta e név valóságos védjeggyé vált: Garcia őrmester az általa salsamuffinnak keresztelt irányzat legnépszerűbb előadója lett.

Manu Chao cimborája 2001-ben járt először Magyarországon, azóta láthattuk különböző hazai fesztiválokon, klubkoncerteken, Veszprémben azonban első alkalommal vizitál bandájával.

Minden bizonnyal elhangzik majd néhány fülbemászó sláger a legújabb albumukról, a "Mascaras" című korongról, amelyben az akusztikus hangszereket és hagyományos zenei hangzást vegyítik elektronikus ritmusokkal.

A 'Presszós koncertre a világpolgár muzsikus akusztikus projektjét' a "Cumbiamuffin"-t hozza el, amely a kolumbiai tradicionális zenére és a cumbia nevű táncstílusra helyezi a hangsúlyt. Ebben a látásmódban élvezhetjük legsikeresebb dalaiknak izgalmas feldolgozását.

A szervezők jóvoltából két belépőjegyet is kisorsolunk az emlékezetesnek ígérkező bulira, csupán egy egyszerű kérdésre kell válaszolnia annak, aki jövő pénteken ott akar lenni Garcia őrmester szeánszán.

Mi a címe Sergent Garcia legutóbbi nagylemezének?

A válaszokat névvel és telefonszámmal kiegészítve jövő szerdán 14 óráig várjuk a jól megszokott [email protected] címre.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!