Lóerő

2011.05.06. 06:33

Számok a kerékpáros akcióról

Veszprém - A három hetes országos kerékpárellenőrzési akció során több mint 26 ezer kerékpárost ellenőriztek az országban, közlekedési szabálysértés miatt összesen 9331 személlyel szemben intézkedtek.

Halmos György

 Az ORFK adatai szerint 4701 kerékpárost figyelmeztettek, 3301 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 1329 alkalommal feljelentést tettek a rendőrök. A kerékpárosok által leggyakrabban elkövetett szabálysértések között szerepel a kötelező tartozékok hiánya, a kivilágítási szabályok megsértése, valamint az ittas vezetés volt. Jellemző szabálysértés volt továbbá az irányváltoztatás és az irányjelzés szabályainak megsértése. Az országos ellenőrzés-sorozat ideje alatt 28 személyt körözés, további 38 embert bűncselekmény elkövetése miatt fogtak el.

Veszprém megyében 852 kerékpárost ellenőriztek, a rendőrök összesen 78 esetben éltek figyelmeztetéssel, 95 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, 43 fővel szemben pedig a szabálysértési feljelentést tettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!