Lóerő

2016.07.28. 18:47

Klausz tisztes helytállása

Pápa - Nemrég még Európa-bajnoki futamon szerepelt Észtországban, de a hétvégén már a Székesfehérvár-rali vár Klausz Kristófra.

Heffler Péter

A pápai pilóta a közelmúltban már az idei második Európa-bajnoki futamán állt rajthoz az Estonia-ralin, ahol remekül kezdett a verseny nyitónapján, és kategóriamásodikként végzett az első, városi szakaszon, majd a hétvége további részében is jó időket autózva tartotta a lépést a neves ellenfelekkel.

- Annyira speciálisak az észt pályák, hogy magyar tereppel nem is tudnánk összehasonlítani őket, pedig első körben azt gondoltuk, hogy a Veszprém-rali hegyesdi szakasza is ilyen volt, de miután mentünk rajtuk, rájöttünk, hogy közük sincs egymáshoz - árulta el Klausz Kristóf. A nem éppen könnyű körülmények között egy remek hajrának köszönhetően végül az abszolút elszámolás tizenhetedik helyén végzett az ifjú pilóta.

A Peugeot 208 R2-ben ezúttal Nyírfás Julianna navigált, de a legközelebbi futamon, mely a hétvégén esedékes Székesfehérvár-rali lesz, már nagy valószínűség szerint ismét Kecskeméti Balázs lesz Klausz segítségére. Az összeszokott páros célja pedig itt nem más, mint hogy tovább növeljék előnyüket a magyar bajnoki pontversenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!