Lombard Pápa

2012.07.03. 13:43

Gólerős lett csatár érkezett a Pápához

Pápa - A Lombard Pápa NB I-es labdarúgó-csapatában folytatja pályafutását a lett Alexandrs Cekulajevs, aki 2011-ben a világ első osztályú bajnokságainak legeredményesebb góllövője volt.

Napló Online

A 26 éves csatár az észt élvonal tavalyi idényében 35 bajnokin negyvenhatszor talált a kapuba a Trans Narva játékosaként, ezzel pedig a világ összes futballistáját megelőzte az eredményességi mutatót tekintve.
 
Habár Cekulajevs 2011-es  teljesítménye mindenképpen tekintélyt parancsoló, azt azért nem árt megjegyezni, hogy a lett támadó eddigi pályafutása során elsősorban alacsonyabban jegyzett bajnokságokban szerepelt. A pápaiak friss szerzeménye húszesztendősen mutatkozott be az első osztályban, Rigában (Lettország) hat mérkőzésen lépett pályára, de ekkor még nem talált a kapuba. Ezt követte a második liga (30 meccs, 51 gól), majd Csehország, Izland és  Észtország.


A gólrekord meglövését követően Németországban volt próbajátékon (már ekkor, tehát tavaly nyáron is tárgyalt a Lombard Pápával), ám meglepetésre Máltára szerződött.

A szigetországban mindössze hat meccset kapott, négyszer volt eredményes. Most pedig hároméves szerződést kötött a pápaiakkal a 180 centi magas, 78 kilós vérbeli támadó.

Mindenesetre, ha a lett gólzsák az NB I-ben is tudja tartani remek formáját, idén nem lesznek csatár- és nem utolsósorban gólproblémái a Lombardnak.

 

 

Szemán György, a Lombard ügyvezetője elmondta, hogy a csapat megérkezett Németországba, ahol a városi stadion lesz a főhadiszállásuk. Velük tartott Cekulajevs is. Az időjárás kellemes, 22-24 fok van mindössze, tökéletes körülmények között készülhet az együttes, amely naponta kettőt edz majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!