Lombard Pápa

2014.05.29. 11:40

Az Újpest ellen zárják a szezont a pápaiak

Pápa - Hullámzó szezon és egy rosszul sikerült tavaszi idény fejeződik be szombaton a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapat számára, amely az utolsó bajnokiján az Újpestet fogadj a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Két, a mezőny hátsó feléhez tartozó csapat találkozik egymással az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában Pápán, a hazaiak 30 ponttal a 13. helyet, míg a fővárosi lila-fehérek 32 egységet gyűjtve a 12. pozíciót foglalják el. A helyezések természetesen az érintettek gyászos tavaszi teljesítményéből eredeznek leginkább. Az utóbbi időben sérülések és eltiltások által tizedelt Lombard zsinórban öt bajnoki vereséggel a háta mögött várja a zárófordulót. Az idei évben az Újpest is sorban gyűjtögette a kudarcokat, azonban Nebojsa Vignjevic legénységének a Magyar Kupa vasárnapi megnyerésével minden bizonnyal sikerült megmentenie a szezonját.

- Milyen Újpestre számítanak szombaton?

- Az biztos, hogy egy jó hangulatban lévő, motivált társasággal találkozunk majd - nyilatkozta a Naplónak Nagy Mihály, a Lombard Pápa vezetőedzője. - Biztos vagyok benne, hogy nem fognak leereszteni az utolsó meccsükre. Az Újpest kerete bővelkedik a jó labdarúgókban, gyors futballra képesek, tehát van bennük érték. Nem véletlenül nyerték meg a közelmúltban a Magyar Kupát.

- Azonban a lila-fehérek védelme sebezhető, elég sok gólt kaptak a bajnokságban. Nyilván nem esélytelenül veszik fel a harcot ellenük.

- Természetesen nem leszünk esélytelenek. Az NB I-ben sehol senki nem esélytelen, ez már számtalanszor bebizonyosodott az idei szezonban. Az a kérdés, melyik csapat hangolódik rá jobban a mérkőzésre, és a játékosok mennyire tudják magukat olyan szintre motiválni, hogy veszélyes ellenfelei legyenek az Újpestnek. Hozzáteszem, egy első osztályú labdarúgónak nem lehetnek motivációs problémái.

- Jelen állás szerint veszélyes ellenfele lesz a Lombard az Újpestnek?

- Nagyon remélem! Mindent megteszünk azért, hogy veszélyesek legyünk. A legutóbbi, Győr elleni edzőmérkőzésünkön pozitív arcát mutatta a csapatunk, és a héten is maximálisan odatették magukat a játékosok. Aztán hogy szombaton a futballisták az egyéni teljesítményükkel mennyire lesznek képesek egy jó csapatteljesítményt kialakítani, azt majd a mérkőzés eldönti.

- Szűk négy hete irányítja ön a Lombard Pápát. Kijelenthető, hogy ez már az ön csapata?

- Ez a Lombard Pápának és a közönségének a csapata, amelynek én vagyok a vezetőedzője. Maradjunk ennyiben - jegyezte meg egy mosoly kíséretében Nagy Mihály.

- Akkor máshogy kérdezem: a játékosaitól viszontlátja már a pályán a saját elképzeléseit?

- Győrben a felkészülési meccsen már viszontláttam, és nagyon remélem, hogy ez éles körülmények között, tétmérkőzésen is így lesz. Bízom benne, hogy az utolsó fellépésen, szombaton meg tudják majd valósítani mindazt, amit edzésről edzésre gyakorolunk.

 

Sokan hiányoznak a búcsúmeccsről

A hiányzók tekintetében továbbra sem túl fényes a Lombard Pápa helyzete. Tóth Gábor és Kulcsár Kornél eltiltását tölti, mellettük az egészségügyi okok miatt nem bevethetők névsora is tekintélyesnek mondható. Orosz Márk és Eszlátyi István sérült. Griffiths a napokban kezdett el újra edzeni, így ő még nincs teljes értékű állapotban, és hasonló a helyzet Németh Milánnal is. Kenesei Krisztiánnak begyulladt a mandulája, a 29-szeres magyar válogatott csatár ugyancsak a maródiak listáján van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!