Lombard Pápa

2015.05.07. 19:18

A bennmaradás a tét, a pápaiakon most már csak a győzelem segít

Pápa - A borzasztóan nehéz helyzetünk ellenére, meg sem fordult a fejünkben, hogy feladjuk a küzdelmet. Sportemberek vagyunk, benn akarunk maradni az NB I-ben! - hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Völgyi Dániel, a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgó-csapatának védője.

Polgár Tibor

Bizonyára a szurkolók számára nem kell különösképpen ecsetelni, miért is van nehéz helyzetben a bajnokságban jelenleg sereghajtó pápai futballklub - ezzel kapcsolatban elég csak a rendőrség által előállított klubtulajdonos ügyét megemlíteni. Aztán szegény embert az ág is húzza alapon a Lombard előző két meccsén a szerencse is elpártolt az életükért küzdő bakonyaljaiak mellől, akiket kimaradt ziccerek, (erősen) kérdéses játékvezetői ítéletek, valamint 90. percben kapott gól is sújtott.

Völgyi Dániel (sárga mezben) megbízható játékára a Pécs ellen is nagy szüksége lesz a Lombardnak
Fotó: Penovác Károly

Kovács László tanítványai ilyen előzmények után fogadják szombaton 18.30-tól az ugyancsak a kiesés elől menekülő Pécs együttesét a Perutz Stadionban. - Nem könnyű feldolgozni a körülöttünk történeteket, de sportemberek vagyunk, igyekszünk hétről hétre teljes erőbedobással és koncentrációval készülni a mérkőzésekre. Legutóbb az utolsó pillanatokban kapott góllal szenvedtünk vereséget a Diósgyőr otthonában, pedig az egyik pontra rászolgáltunk volna. Ezt megelőzően, a Szombathelyi Haladás ellen győzelmi esélyeink is voltak, azonban sajnos a szerencse se állt mellénk - sóhajtott nagyot a magyar első osztály egyik legjobb védőjeként számon tartott Völgyi Dániel. Mint mondta, tovább nehezítette a helyzetüket, hogy az utóbbi időben a játékvezetőktől nem kaptak egyenlő feltételeket, ugyanakkor hozzáfűzte: nincs értelme a múlton rágódni, előre kell tekinteni, hiszen rendkívül fontos összecsapás előtt állnak.

- Győzni megyünk ki szombaton a pályára a Pécs ellen, ez nem is lehet kérdéses. Ahhoz, hogy otthon tartsuk a három pontot, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Úgy vélem, az akarattal, a hozzáállással nem lesz probléma a részünkről. A játékoskeret minden tagja becsülettel készül hétköznap, és a rendkívül nehéznek ígérkező meccsen a végsőkig küzdeni fogunk a sikerért - fogalmazott határozottan a júniusban a 28. életévét betöltő futballista.

Támogatják a fiatal labdarúgókat

A nehéz, kiélezett helyzetekben mindig nagyobb felelősség és szerep hárul a csapat rutinosabb tagjaira, a húzóemberekre, mint például Völgyi Dániel. Igyekszünk összefogni a társaságot, és biztatni, bátorítani a fiatalabb társainkat. Például Pongrácz Viktor nagyon el volt keseredve, amiért egyik nagy helyzetét sem tudta gólra váltani a Diósgyőr ellen. Mondtam neki, hogy ne keseregjen, mert lesz még számos hasonló helyzete és sok gólt fog szerezni - jegyezte meg Völgyi Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!