MKB (törlés)

2005.12.05. 17:24

Pokolból mennyországba

<STRONG>Az MKB Veszprém kilenc góllal múlta felül a dán Arhus gárdáját</STRONG>

Mórocz Zsolt

Veszprém - Nem kellett csalódniuk a szurkolóknak: az MKB Veszprém KC kilenc góllal múlta felül a dán Arhust a férfi kézilabda BL nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén.

Már a bemelegítésnél félelmetes hangulat fogadta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésére bevonuló két hadat, az MKB Veszprém KC-t és a dán Arhust, hiszen a hazaiak egyik fõszurkolója, Mürkli Balázs kezébe ragadott egy mikrofont és az aréna köze-pérõl dirigálta a drukkereket. Rendületlenül zúgott a Hajrá, Veszprém!, beleremegtek a Március 15. úti sportcsarnok falai is. A nagy zajongás közepette is jól ki lehetett venni azonban, hogy a kilátogató lelkes veszprémi nézõk legtöbbje hat-nyolc gólos MKB-sikerre apellált. Magyarády Péter, az MKB VKC gazdasági és operatív elnöke úgy vélekedett, nem képvisel azonos játékerõt a két gárda, de egy tízperces kihagyás könnyen megbosszulhatja magát. - Hét-nyolc gólos elõnnyel elégedett lennék, de a minimum-elvárásom az ötgólos fór - szögezte le határozottan. Juhász László, a veszprémi sportiroda vezetõje is nagy különbségû veszprémi sikert várt: - Az elején a gyors dánok egy kicsit megszorongathatnak bennünket, de felõröljük majd õket és nyolc-tíz góllal nyerünk - bizakodott. Remport Csaba, a Veszprémi Kézilabda Fan Club elnöke is nyolc-tíz "fás" különbségre számított.
Az MKB kezdte a játékot, de Pásztor hiába került tuti helyzetbe, a dán kapus a helyén volt. A hazai-ak védekezésben kettõt cseréltek, Lazarovot és Eklemovicot Lusnyikov és Lapcevic váltotta, míg a másik oldalon Sorensen Mads helyett támadni Sondergaard jött. Az elsõ találatot aztán Lazarov szerezte egy indítás után. A félidõ közepéig mindkét kapu elõtt adódtak helyzetek, de gól alig esett: a vendégek nagyszerûen összehangolt védõfalát csak nagy nehézségek árán tudta feltörni az MKB, míg a dánok pontatlanul játszottak. A 21. percben még mindig csak 7:7 volt az eredmény, ekkor úgy tûnt, a játékrész végéig egyik gárda sem éri majd el a tízet. Aztán Tombor és Eklemovic találatával 9:7-re meglépett az MKB. Sõt, kettõs hátrányba került a Veszprém, de Pásztor labdát csent, majd az induló Lapcevic kezébe varázsolta a labdát és 10:7-re módosult az állás. A csarnok szinte szétrobbant. - Helyreállt a rend - szólt mögöttünk az egyik drukker, de nagyot tévedett, mert a dánok kiegyenlítettek. Sola nagyot védett, ám Hansenhez passzolt, aki persze kihasználta a könnyen jött helyzetet (11:11). A középkezdés után újabb eladott veszprémi labda borzolta a kedélyeket, így egygólos dán elõnnyel tértek be a csapatok az öltözõbe. A második játékrészben más felfogásban kézilabdázó MKB vonult ki a pályára, többen tudni vélték, Zovko mester "vért itatott" tanítványaival, mert pillanatok alatt megfordult az állás. 17:13 után a dánok teljesen összeomlottak, ha nagy akarattal áthámozták magukat a remek hazai védelmen, akkor meg Sola állta útjukat. - Indul a showmûsor - jegyezte meg ekkor Király Ferenc kollégám. Így is lett: Buday szenzációs formában kézilabdázott, tetszés szerint érte el a szebbnél szebb gólokat, Putics a hétmétereseket hibátlanul értékesítette, a védelemben Lapcevic és Lusnyikov brillírozott. Az 57. percben már kilenc gólra hízott a ha-zaiak elõnye, a nézõk felállva ünnepelték kedvenceiket. Myrhol kiállítása után hétre feljöttek a dánok, de Buday 10. góljával feltette a koronát teljesítményére és Iváncsik is betalált, így alakult ki a vég-eredmény 30:21. Buday szenzációs formában kézilabdázott, tetszés szerint érte el remek találatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!