Monostorapáti

2015.10.11. 08:59

Az erdők ereje - Fotókiállítás és faültés iskolásoknak

Monostorapáti - Az erdők szerepére és fontosságára hívták fel a figyelmet az erdészet dolgozói az iskolában.

Tóth B. Zsuzsa

Az erdők hete rendezvénysorozat keretében a Bakonyerdő Zrt. Monostorapáti Erdészetének munkatársai figyelemfelhívó akciót szervezetek a helyi Művészetek Völgye Általános Iskola diákjai számára.

Az erdők közösségi jelentőségét kiemelve Mesterházi József, Simon György és Takács Péter kerületvezető erdészek közreműködésével minden osztály fát ültetett az iskola udvarán. Rögtönzött fotókiállítást láthattak a tanulók az erdő életközösségéről, valamint tájékoztatást kaptak az erdészektől és arról, hogy mit tehetünk az erdők védelme érdekében.

Varga Laura, Molnár Sára és Ángyán Luca is fát ültetett
Fotó: Taál István

Monostorapátiban és térségében évszázados hagyománya van az erdőgazdálkodásnak, melynek koordinálását az erdészet szakemberei végzik. Mint a programon kiderült, a gazdálkodási tevékenységen túl kiemelt hangsúlyt fektetnek a társadalmi szerepvállalásra, a közjólétre.

Az erdészek nem titkolt célja a fák ültetésével, hogy bizonyítsák az erdő fontosságát és közelebb hozzák az erdőt az ifjúsághoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!