Nagytevel

2017.08.06. 16:22

Nagytevelért munkálkodnak

A Nagytevel Községért És A Nagyteveli Fiatalokért Közalapítvány kuratóriuma július végi összejövetelének napirendi pontjai között szerepelt a helyi római katolikus Szentháromság templom támogatása is.

Laskovics Márió

A szakrális hely felújításra szoruló kőfalának rekonstrukciójához 300 ezer forint anyagi hozzájárulást szavazott meg az ifj. Peng Ferenc vezette szervezet. Az ülésen jelenlévő Orbán Sándor polgármester szintén felajánlott e célra 200 ezer forintot. Valamint a közalapítvány vállalta, hogy az újjáépítést társadalmi munka formájában megszervezi. Döntöttek továbbá arról, hogy a nagyteveli általános iskolában elhelyeznek két emléktáblát. Egyet a volt tanítók, egyet pedig a nagyteveli születésű Schweighoffer Ernő sebész főorvos tiszteletére - tájékoztatott Nagy József kuratóriumi tag, aki rendszeresen támogatja a községet. Legutóbb például egy hintát ajánlott fel a helyi óvodának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!