A muzsika, a szeretet és a jóság bölcsőjében

Nyolcadszor járt Böjte Csaba ferences szerzetes Balatonalmádiban a Kodály Zoltán gyermekkarral. A szovátai Marianum kulturális központ fenntartási költségeire gyűjtöttek.

Szijártó László és Böjte Csaba az Angyalos Boldogasszony-kápolnánál

Fotó: olvasó/Kishegyi Elek

Az első napon Böjte Csaba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 150 önkéntesének tartott zárt körű lelkigyakorlatot az Angyalos Boldogasszony-­kápolnában. Szijártó László plébános köszöntője után Böjte Csaba a szeretet művészetéről beszélt. Elmondta: „Isten nem teremt selejtet! Minden emberben meg kell találnunk, ki kell szeretnünk a jót! A nehéz körülmények között élő embereket is szeretettel vigasztalni, bátorítani kell, éppúgy, mint családtagjainkat, embertársainkat. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy szeretetet kapjon. Nem azért, mert megérdemeljük vagy kijár nekünk. Csak úgy! És a jó dolgokért tudni kell hálát adnunk, és köszönetet mondanunk azokért!” Szavai szerint Jézus Krisztus mindig vigasztal, bátorít, erősít.

Másnap az ötven gyermek is megérkezett Nagy Vera és Czakó Gabriella karnaggyal. A Wesselényi strandon Kepli Lajos polgármester köszöntötte őket. Ebéd, fagyizás a szökőkútnál, majd hajókázás várta a gyerekeket, hogy aztán a Zenepavilonnál megkezdődjön a szentmise. A polgármesteri köszöntő után Szent Istvánról, államalapító királyunk példájáról beszélt. – István király egyik nagysága abban állt, hogy volt benne kurázsi, hogy elmenjen akár ellenségéhez, Civakodó Henrikhez is, és megkérje tőle leánya, Gizella kezét! Nem otthon ülő király volt, bejárta az egész országot, lelkesítette az embereket, akik Szent István hatására hittek és akartak! Két­ezer templomot építtetett! Igent mondott Isten hívására!

Szijártó László és Böjte Csaba az Angyalos Boldogasszony-kápolnánál Fotó: olvasó/Kishegyi Elek

A szentmise végén a Kodály kórus koncertet adott, majd moldvai csángó gyerekek roptak fergeteges táncot a helyiekkel.

A szovátai gyerekek ezt írták a közösségi oldalon: „Az emlékek kavalkádja kavarog bennünk. Szemünk előtt van a mindennap más színben pompázó Balaton, a gyönyörű Koloska-völgy, ahová elvihettük a Gyermek Jézusnak örömeinket, kéréseinket, vágyainkat. Hálásak vagyunk, hogy egy héten keresztül a muzsika, a jóság, a szeretet, a béke bölcsőjében ringhattunk!”

Töltési Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!