Nemzeti konzultáció

2020.02.20. 16:48

Az illegális migránsoknak járó kártérítésről is véleményt mondhatunk

A kártérítésbiznisz ugyanis nem csak a börtönök körül forog.

Az illegális migránsoknak járó kártérítés jogosságáról is kérdez a kormány a nemzeti konzultáció kérdőívén – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön. Kovács Zoltán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta,

„a kártérítésbiznisz nem csak a börtönök körül forog”.

Az államtitkár felidézte annak a két, illegálisan Magyarországra érkező bangladesi bevándorlónak az esetét, aki jogsérelemre hivatkozva beperelte a magyar államot. Hozzátette: az ő jogi képviseletüket „külföldről pénzelt szervezetek látták el”, és végül tízmillió forint kártérítést ítéltek meg nekik.

„Nem elég tehát, hogy ezek a szervezetek ösztönzik és támogatják a bevándorlást, hanem ráadásul üzletet is csinálnak belőle”

- fűzte hozzá.

A politikus közölte: tekintettel arra, hogy több mint százezer ember van a balkáni útvonalon, és az illegális migráció ezekben a pillanatokban is zajlik, „beláthatatlan lenne a vége annak az összegszerűségnek, amelyet kártérítésként megítélhetnének” az illegális migránsoknak.

Kiemelte:

arra kérnek mindenkit, hogy mondjon erről véleményt a nemzeti konzultáció során.

„Vannak, akik szerint ez helyes, az illegális migránsoknak is jár kártérítés. A kormánynak erről van véleménye, arra kérjük önöket, a kérdőíven szereplő ezen kérdésre is őszintén mondják el a véleményüket” – fogalmazott Kovács Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában