Konfliktus

2021.08.05. 14:43

Izrael csapást mért a területére Libanonból kilőtt rakéták indítóállásaira

Az izraeli légierő csapásokat mért Libanon azon körzeteire, ahonnan a nap folyamán rakétákat lőttek ki Izrael irányába – közölte csütörtökre virradó éjjel az izraeli hadsereg.

„A nap folyamán rakétákat lőttek ki Libanonból Izrael területére. Válaszul az izraeli védelmi erő harci gépei csapást mértek az indítóállásokra és olyan létesítményekre, amelyeket terror célra használnak Libanonban, ahonnan a rakétákat indították” – áll a hadsereg közleményében.

Izrael északi határának térségére három rakétát lőttek ki szerdán Libanonból, s a zsidó állam hadserege még a nap folyamán tüzérségi válaszcsapásokkal felelt.

A dél-libanoni határvidéket ellenőrző ENSZ-misszió (UNIFIL) parancsnoksága az incidenst követően felszólította Libanont és Izraelt, hogy gyakoroljanak önmérsékletet és kerüljék az eszkalációt.

Izrael 2006-ban háborút vívott a libanoni radikális síita szervezet, a Hezbollah ellen. Az északi, libanoni határ vidéke azóta többnyire csendes, de legutóbb július 20-án szintén Izrael felé lőttek két rakétát a határ túloldaláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában