Megdöbbentő

2023.04.12. 21:22

Pulóvere miatt verhettek meg egy fiatalt a külföldi szélsőbaloldali támadók

A hétvégén Budapest belvárosában (az áldozat állítása szerint) német szélsőbaloldali antifák összevertek egy fiatalembert, mert Lonsdale pulóverben volt. Az említett ruhamárka azért lett népszerű a szélsőjobboldali bőrfejűek (szkinhedek) körében, mert a márkanév közepén található NSDA betűsor erőteljesen emlékeztet a nácik pártjának nevére, az NSDAP-re. Az áldozat a Mandinernek mesélte el a történteket szerdán.

Ez a pulóver volt Gáboron vasárnap hajnalban is, amikor szélsőbaloldali verőlegények megtámadták

Forrás: Mandiner

Fotó: Mátrai Dávid

Gábor a Mandinernek elmondta: szombaton az Instantban bulizott, és éppen a lányismerősére várt a mosdó előtt, amikor egy társaság hirtelen körülállta.

Azt kérdezte az egyikük, angolul, hogy „ez Lonsdale pulóver?”, meg, hogy „magyar vagy?”, és bökdösni kezdte a mellkasomat.

– mondta Gábor, aki nyugodt természetű, nem is akart balhét, nem vette fel a provokációt, amikor lökdösni kezdték meg kiabálni vele, hogy ez az NSDAP-t (a Hitler-féle Német Nemzetiszocialista Munkáspárt rövidítése - a szerk.) jelenti.

Igazából, „mondtam, hogy nem vagyok náci, meg semmi ilyesmi, hagyjanak ezzel békén, de fizikailag nem reagáltam” – meséli – s szerencsére jöttek is a biztonsági őrök és viszonylag simán ki is vitték az egész társaságot, mind a négy-hat fiatalembert.

 – emlékezett vissza a történtekre Gábor, aki az akcentusuk alapján, ahogyan az angolt beszélték, egyébként hollandnak vagy németnek tippelte a kötekedőket. 

Vasárnap hajnalban, amikor a szórakozóhely bezárt, elindult Gábor és társasága a Blaha Lujza tér felé.

Ekkor hirtelen a semmiből megint előugrott a társaság, a főkolompos, egy szőke, göndör hajú, korombeli sráccal az élen. Akkor már nem is kérdeztek semmit, csak üvöltöztek, hogy undorító náci vagyok, csúnya a barátnőm meg ilyesmi, és nekem estek

– mesélte el Gábor, aki nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, az arccsonttörés mellett az egyik szeme be is vérzett. 

Gábor egyik szeme is bevérzett
Fotós: Mátrai Dávid / Forrás: Mandiner

Gábor maga hívta a 112-t, a mentők előtt kiértek a rendőrök is. A fiatalember nem akart feljelentést tenni, de az egyenruhások azt mondták, hogy hivatalból eljárást kell indítaniuk.

A BRFK-n megerősítették a Magyar Nemzetnek:

a VII. kerületi RK súlyos testi sértés miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen, azaz egyelőre nem közösség tagja elleni bűncselekmény miatt folyik a büntetőeljárás. Egyelőre a körülmények tisztázása zajlik.

Elemzik a szórakozóhely biztonsági kamerái és a támadás helyszínét szemmel tartó térfigyelő kamerák felvételeit. Még tart a tanúk meghallgatása is. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában