Pénzügyek

2023.06.28. 18:36

Karácsonyék megakadályozták a bizottság létrehozását, ami mozgalma pénzeit vizsgálta volna (videó)

Karácsony Gergely szerint nem történt törvénytelenség, de a 99 Mozgalomhoz érkező pénzeket vizsgáló bizottság felállítását megakadályozta. Wintermantel Zsolt felszólította a főpolgármestert, hogy ne nézze hülyének a szavazókat.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Ismét akciózott a Fővárosi Közgyűlésen a Fidelitas, ezúttal a Nemzeti Információs Központ hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésére hívták fel a figyelmet, amiből az derült ki, hogy egy párbeszédes politikus, Perjés Gábor, tizenkilenc részletben, több mint ötszázmilliót fizetett be a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló 99 Mozgalom számlájára, forintban, fontban és euróban. Perjés korábban a Mediaworksnek elismerte, hogy valóban ő kezelte a 99 Mozgalom pénzügyeit.

Karácsony Gergely azzal magyarázta az 506 millió forintot, hogy adománygyűjtő ládákba érkeztek mikroadományok a mozgalmához. A fővárosi Fidesz szerdán egy vizsgálóbizottságot szeretett volna felállítani ennek kivizsgálására, ezt azonban Karácsonyék megakadályozták. A főpolgármester szerint a titkosszolgálati jelentés nem tartalmaz olyan megállapításokat, ami törvénytelenségre utalna.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Mediaworksnek azt mondta, hogy Karácsony megfutamodott, pedig egyértelmű és egyenes válaszokat kellene adni arra, hogy kik azok, akik külföldről akarták befolyásolni a magyarországi választásokat. A politikus szerint Karácsony Gergely sem hiszi el a saját magyarázatát, hogy itt mikroadományokról van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában