Illegális bevándorlás

2023.06.30. 10:29

Újabb bizonyíték látott napvilágot arról, hogy a tömeges migráció nem megoldás

Bár gyakran hallani a nyugat-európai balliberális érveket, miszerint a migráció szükséges dolog az európai gazdaság és a népesség számára, Franciaországban folyamatosan megdőlnek az ilyen és ehhez hasonló állítások. Nincs ez másképp a többi európai országban sem, ahol a tömeges migráció támogatja a kormány – írja a V4NA.

MW

Illegális bevándorlók az A1-es autópálya mellett, Párizs északi elővárosában, Saint-Denisben lévő táboruk kiürítésére készülnek 2020. november 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

Franciaországban az élelmiszersegélyre szorulók közel felét migránsok teszik ki, ami egyúttal rávilágít arra is, hogy hiába akarják megoldani a nyugat-európaiak a migrációval a népesség elöregedéséből és a munkaerőhiányból adódó gondokat, a migránsok nem hoznak nettó hasznot az ország gazdaságának – olvasható a V4NA cikkében.

A francia Nemzeti Statisztikai és Gazdasági Tanulmányok Intézetének (INSEE) adatai tehát azt mutatják, hogy az élelmiszersegélyt igénylők között: 44 százalékuk bevándorló, szemben a nagyvárosok lakosságának átlagosan 10 százalékával. Ez az arány azonban valójában magasabb lehet, mint amennyit az INSEE jelez, mivel az ügynökség ezt a számot csak az élelmiszersegélyek felmérését kitöltők számára alapozza, továbbá csak azokat vette figyelembe, akik francia nyelven tudtak válaszolni a kérdőívre. A francia nyelvet nem beszélők számára felajánlottak egy angol nyelvű önkitöltő kérdőívet, de túl kevesen vállalták, hogy kitöltik, ezért az INSEE úgy döntött, hogy nem használja fel az adatokat.

A nem francia anyanyelvű kérelmezők száma azonban a becslések szerint mintegy 420 ezer fő, ami azt jelenti, hogy a bevándorlóknak ez a csoportja a bevándorló kérelmezők mintegy 14 százalékát teszi ki. Az INSEE jelentése szerint az elmúlt évben 3,2-3,5 millió francia vett igénybe élelmiszer-ellátást, ami azt jelenti, hogy közülük körülbelül 1,5 millióan voltak bevándorlók.

Emlékezetes, Jean-Paul Gourévitch elismert akadémikus korábbi kutatása kimutatta, hogy a migránsok évente 25 milliárd eurójába kerülnek a francia államnak, és hogy a migránsoknak körülbelül csak egynegyedének van tartós, rendes munkája.

De más európai országok is hasonló körülményekkel szembesülnek. Németország például jelezte, hogy csak idén 36 milliárd eurót tervez költeni a migránsokra, és e migránsok rendkívüli része évekig munkanélküli marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában