MÁV-Volán csoport:

2023.07.21. 17:49

Augusztustól tíz regionális vasútvonalon vonathelyettesítő autóbuszok közlekednek

A MÁV-Volán-csoport augusztus elsejétől további intézkedésig 10 regionális vasútvonalon vonathelyettesítő autóbuszokkal szolgálja ki utasait; ez rövid távon enyhíti a regionális közlekedésben jelentkező járműhiányt - közölte a csoport pénteken az MTI-vel.

MW

A MÁV Start Zrt. technikai személyzetéhez tartozó egyik szakember (b) tiszta vízzel tölt fel egy Intercity (IC) vonalakon járó szerelvényt a Keleti pályaudvaron

Forrás: MTVA/BIZOMÁNYOSI

Fotó: Jászai Csaba

Az érintett mellékvonalakon korszerű, légkondicionált autóbuszok kiszámítható és a korábbinál kényelmesebb eljutást tesznek majd lehetővé az utasoknak - hangsúlyozták közleményükben. 

A döntés érinti mások mellett a (Miskolc-Tiszai-) Nyékládháza-Tiszaújváros, a (Mátészalka-) Kocsord alsó - Csenger, Újszeged - Mezőhegyes, és a Mezőhegyes Battonya, illetve a Somogyszob - Nagyatád vonalat. 

Az érintett mellékvonalak teljes listája a www.mavcsoport.hu oldalon a Hírek alatt olvasható. 

A közlekedési társaság kiemelte: ezúttal nem az utasbiztonsággal kapcsolatos kérdések indokolják az autóbuszos vonathelyettesítő járatok közlekedtetését, 

hanem a jármű- és személyzethiány, amelynek enyhítésére a MÁV-Volán-csoport folyamatosan toborozza a munkatársakat, várja a csatlakozni szándékozók jelentkezését. 

A közlekedéspolitikáért felelős korábbi vezetés által 2022 decemberében elrendelt teljesítmény-többlet mértéke elérte a 3,5 millió vonatkilométert, amellyel összefüggésben a vasúttársaság jelezte az illetékes államtitkárságnak, hogy ilyen mértékű szolgáltatásbővítés mind a járműállomány, mind a humánerőforrás (mozdonyvezetők, jegyvizsgálók) oldalról kockázatot hordoz - emlékeztetnek a közleményben. 

Ezeket a kockázatokat az ukrajnai háború miatti alkatrészhiány csak súlyosbította, 

"így mostanra a vállalatcsoport munkatársainak megfeszített, összehangolt munkájára és minden szakmai tapasztalatára szükség van ahhoz, hogy a vasúttársaság nap mint nap teljesíteni tudja közszolgáltatási feladatait" - olvasható a MÁV-Volán-csoport közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában