Illegális bevándorlás

2023.07.08. 22:00

Járművekben elrejtőzött migránsok bejutását akadályozták meg a román határon

Több mint ötven, furgonokban és kisteherautók rakterében elbújtatott ázsiai és afrikai illegális bevándorló Magyarországra jutását akadályozták meg az utóbbi 24 órában a hatóságok két romániai határátkelőhelyen.

MW

A román határrendészet szombati közleménye szerint a

Nagylak-Csanádpalota autópálya-átkelőn egy cseh rendszámú, Csehországba deszkát szállító, illetve egy román rendszámú, rakomány nélkül Franciaországba indult furgonban 31 határsértőt fedeztek fel a jármű rakterében, illetve egy erre a célra kialakított rejtekhelyen.

A vizsgálat során kiderült, hogy az illegális határátlépést megkísérlő pakisztáni, nepáli, afganisztáni és bangladesi állampolgárok jogszerűen, hivatalos munkavállalói engedéllyel érkeztek Romániába.

A Bors-Ártánd határátkelőnél egy fehérorosz állampolgár által vezetett, lengyel rendszámú járműben is egy préselt lemezzel eltakart speciális rejtekhelyen találtak meg a határrendészek 22 egyiptomi, Srí Lanka-i, bangladesi és eritreai állampolgárt, akik illegálisan próbáltak bejutni a schengeni övezetbe.

A járművezetők ellen embercsempészés, a migránsok ellen tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában