Elmaradt a felújítás

2023.08.13. 18:55

Hatalmas torlódás van a Szigeten Karácsonyék mulasztása miatt

Kiderült, miért alakult ki brutális torlódás a Sziget főbejáratát jelentő K-hídnál.

MW

A 29. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2023. augusztus 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Leszűkítették a Sziget főbejáratát jelentő K-hidat annak borzalmas állapota miatt, ezért hatalmas torlódás alakult ki szombat éjszaka.

Mint kiderült, a kormány már évekkel ezelőtt ki akarta cseréltetni az elrozsdásodott, kiöregedett hídszerkezetet, minden meg is volt hozzá, de a baloldali városvezetés ezt elutasította.

Most akár másfél órát is várhatott a kijutásra, aki haza akart menni a Szigetről 

– írja a Metropol.

A Metropol olvasói és kollégái is több mint egy órát álltak a Sziget Fesztivál fő átjárását biztosító K-híd előtt, mire át tudtak jutni a korábban vasúti hídnak épült, de mára teljesen lepusztult szerkezeten. Ivettől megtudták, mi okozta a fennakadást:

A péntek esti Imagine Dragons-koncert után körülbelül másfél órába telt kijutni a Szigetről. Hatalmas volt a tömeg, és lépésben haladtunk kifelé. Először nem is értettük, hogy mi ennek az oka, hiszen a korábbi években erre nem volt példa. A híd előtt közvetlenül jöttünk rá, mi okozta a »dugót«: a K-hidat belülről elkordonozták, nagyjából három egyemberes résen lehetett átmenni a város felé.

A biztonsági őrök kérdésükre elmondták: biztonsági okokból, a túlterhelés megakadályozása miatt vezették be ezt a fajta korlátozást. Nagyon helyesen egyébként: első a biztonság.

A rozsdahídra ráférne a felújítás 
Forrás: Metropol/NZ

Az óbudai K-híd állapota egyre romlik, és aggodalomra ad okot, meddig üzemeltethető biztonságosan. Bár a jelenlegi állapota egyre aggasztóbb, a Fővárosi Önkormányzat azt állítja, hogy a híd nincs rossz állapotban. Ennek ellentmond, hogy tegnap

a BKK mégis döntött a híd forgalmának szűkítéséről a Közúttal és a Fővárosi Önkormányzattal való egyeztetés után. 

2021-ben lehetőség nyílt a K-híd lecserélésére, amikor a Budapest Fejlesztési Központ javaslata alapján a lebontott, de jó állapotú Déli vasúti híd darabjaiból egy új hidat állítottak volna az öreg K- (és a H-) híd helyére. A kormány ajánlatát azonban a híd újjáépítésének támogatására pénzzel és erőforrásokkal, elutasította a III. kerület baloldali vezetése.

A Metropol teljes cikke ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában