Vélemény

2023.08.15. 19:26

Menczer Tamás: a balliberálisoknak nem tetszik a magyar érdekek melletti kiállás

„Ezeknek a finom uraknak nem tetszik a mai magyar külügyi stílus. Nem tetszik nekik a magyar érdek melletti kiállás. A magyar érdekért vívott küzdelem” – írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán.

MW

Menczer Tamás külügyi államtitkár

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Honnan tudom, hogy valamit jól csináltam? – teszi fel a bejegyzése címében az államtitkár a kérdést, amelyet azonnal meg is válaszol:

A balliberális oldal külügyesei, Jeszenszky Géza, Balázs Péter és mások idegesek.

Mint hozzátette, ilyenkor tudja, hogy minden rendben van. Menczer sietett leszögezni, hogy a felfogása szerint, ha valaki Magyarország külügyminisztere volt, mint Jeszenszky vagy Balázs, akkor tiszteletet érdemel. 

Nem a gondolatai, hanem az általa egykor betöltött tisztség miatt. De ennyi.

A balliberális külügyesek gondolataiban azonban mint írja az államtitkár, 

szinte semmi tiszteletre méltót nem talál.

Bejegyzését így folytatta:

Ezeknek a finom uraknak nem tetszik a mai magyar külügyi stílus. Nem tetszik nekik a magyar érdek melletti kiállás. A magyar érdekért vívott küzdelem.

Szörnyű nehéz lehet ezeknek a balliberális uraknak annyi tudást, tapasztalatot, világlátottságot egy egész életen át hordozni. Kár, hogy a magyar érdek képviselete mindebbe nem fért bele. Az már túl provinciális és avítt számukra.

– fejtette ki Menczer Tamás, majd kiemelte, 

nekünk viszont semmi más nem számít, kizárólag a magyar érdek. Ezért nem fogunk egyetérteni - valószínűleg soha.

Az államtitkár mint írja, mindig őszintén csodálta azokat a politikusokat, akik pártjait a magyar emberek már helyesen és megérdemelten kihajították a magyar politikatörténet szemétdombjára, ennek ellenére 

ők zökkenőmentesen és rezzenéstelen arccal nyilatkoznak arról, hogy Magyarországot hogyan kellene vezetni.

Csodálatom változatlan.

– teszi hozzá a politikus.

Szóval a tisztelt urak azt mondják, hogy az a külügyi stílus, amelyet Szijjártó Péter képvisel, és én is képviselek, nem megfelelő. A végtelen tisztelet hangján azt tudom üzenni a balliberális fényes tekintetű uraknak, hogy jobb, ha megszokják.

A teljes bejegyzést Menczer Tamás közösségi oldalán olvashatják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában