Álláspont

2023.08.09. 08:58

Szánthó Miklós: Magyarország akkor is megvédi a zsidó-keresztény értékeket, ha ez bosszantja Washingtont és Brüsszelt

Minden, a Biden-adminisztráció és Magyarország közötti politikai vita valójában világnézeti ellentétek következménye – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az amerikai Newsmax hírcsatornának, miután az Egyesült Államok baloldali vezetése vízumszankciókat vezetett be hazánk ellen.

MW

Forrás: Alapjogokért Központ

A magyar konzervatív kormány kiáll az Isten, a haza és a calád értékegyüttese mellett

– mondta Szánthó Miklós hétfő este az amerikai televízió főműsoridejében. Rámutatott a Washington és Budapest között az utóbbi időben kialakult ideológiai ellentét valós okaira is, mert a magyar kormány következetes, konzervatív testtartása „frusztrálja a liberális fősodort nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is”, hozzátéve, hogy a külső nyomás nem tántoríthatja el a magyarokat bizonyos alapelvektől. Így a gyermekeink megóvása a genderideológiától és határaink védelme a tömeges migrációval szemben olyan össznemzeti alapot jelent, amelytől nem tágítunk. 

Magyarország emellett „megvédi zsidó-keresztyén örökségünket, amely nyugati civilizációnk gyökerét jelenti” 

– mondta a központ főigazgatója.

Szánthó kiemelte, hogy 

„a Biden-kormányzat és Brüsszel megpróbál nyomást gyakorolni Magyarországra, hogy igazodjon az úgynevezett »európai és liberális értékekhez«. Mindez azt a célt szolgálja, hogy Soros György megvalósíthassa azt az álmát, hogy »nyílt társadalmat« csináljon hazánkból.” 

Ám, mint a főigazgató kifejtette, a magyar jobboldal nem hajlandó térdre kényszerülni, és „ez az alapvető oka minden politikai konfliktusnak Magyarország és a liberális fősodor között”.

A központ főigazgatója emlékeztetett arra, hogy a posztmodern progresszió a demokráciának csupán egyetlen formáját ismeri el: a liberális demokráciát: „Ha egy demokrácia nem liberális – mondják –, akkor nem is demokrácia. De ez nem igaz. Ez egy hazugság. Az igazi demokrácia a pluralitásról szól. És igen, a demokráciának különböző változatai léteznek.” 

Szánthó Miklós rámutatott, hogy 

Magyarországon virágzik a kereszténydemokrácia és a magyarok csak annyit kérnek, hogy ezt fogadják el külföldön is. 

Emellett emlékeztetett arra, hogy a legtöbb olyan intézkedést, amelyet a baloldal kifogásol – így a gyermekvédelmi törvényt is –, az Országgyűlés nagy többséggel fogadott el, és az emberek népszavazásokon is megerősítették azokat. 

„A magyarok 90 százaléka elutasította a genderpropagandát az iskolákban és az óvodákban” – hangsúlyozta Szánthó Miklós.

A teljes beszélgetés IDE kattintva elérhető (42.12-től).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában